SEO για Δικηγόρους – Ο δρόμους για την 1η σελίδα

SEO για Δικηγόρους

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι ταυτόχρονα ένα από τα πιο ισχυρά, αλλά ανεπαρκώς χρησιμοποιημένα, εργαλεία στο κιτ ψηφιακού μάρκετινγκ μιας δικηγορικής εταιρείας. Καθώς η πρόοδος στην αναζήτηση συνεχίζεται, έχει διαταράξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν νομικές υπηρεσίες. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στο τι ακριβώς είναι το SEO της δικηγορικής εταιρείας, γιατί είναι σημαντικό για τη νομική σας πρακτική και πώς μπορείτε να κατατάξετε τον ιστότοπό σας στη πρώτη σελίδα Google για τις προτιμώμενες λέξεις-κλειδιά σας. Είτε έχετε τη δική σας νομική πρακτική είτε είστε πρακτορείο που εξυπηρετεί πελάτες δικηγορικών γραφείων, αυτός ο οδηγός θα σας διδάξει πώς το νομικό SEO μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της επιχείρησής σας.

Τι είναι SEO για δικηγόρους;

Το SEO για δικηγορικά γραφεία αναφέρεται σε ένα σύνολο τεχνικών και βέλτιστων πρακτικών που μπορούν να βοηθήσουν τον δικηγορικό σας ιστότοπο να καταταχθεί ψηλά και να αποκτήσει μια θέση πρώτης σελίδας στα SERP της Google για άτομα που θέλουν να προσλάβουν νομικές υπηρεσίες. Υπάρχει μια πληθώρα στρατηγικών και τακτικών που χρησιμοποιούν οι ιστότοποι, οπότε ας μιλήσουμε για αυτές! SEO:

Τα βασικά

Το SEO σημαίνει βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας με τρόπο που οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google δείχνουν το περιεχόμενό σας ακριβώς εκεί στην κορυφή για ένα συγκεκριμένο ερώτημα αναζήτησης.

Η εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης διαρκεί δευτερόλεπτα, αλλά είναι μια πολύπλοκη διαδικασία υποστήριξης.  Έτσι, παίζουν 3 χαρακτήρες: Οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας μερικές λέξεις για να περιγράψουν αυτό που ψάχνουν, η μηχανή αναζήτησης λαμβάνει αυτό το ερώτημα και με βάση τους αλγόριθμούς της εμφανίζει συνδέσμους που πιστεύει ότι απαντούν καλύτερα στο ερώτημα και τέλος, εσείς επιχείρηση που θέλει η μηχανή αναζήτησης να εμφανίζει το περιεχόμενό σας στον ερευνητή.

Ως δικηγορική εταιρεία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν νομικές υπηρεσίες έχει αλλάξει δραστικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό είναι αρκετά σαφές όταν βλέπουμε ότι το 97% των ανθρώπων χρησιμοποιούν μια μηχανή αναζήτησης όταν θέλουν να προσλάβουν τοπικές υπηρεσίες όπως η νομοθεσία. Και το 74% των ανθρώπων τείνουν να επισκέπτονται τον ιστότοπο μιας δικηγορικής εταιρείας πριν κάνουν την τελική κλήση.

Αυτές οι τάσεις αναζήτησης δείχνουν πόσο πολύ έχουν αναζητήσει νομικές υπηρεσίες οι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά αποτελούν μια τεράστια ευκαιρία για εσάς. Με μια σταθερή στρατηγική SEO σε εφαρμογή, μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερη ορατότητα και μετατροπές – όλα με οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Πώς γίνεται το SEO; Τώρα που καλύψαμε τι είναι το SEO και πώς μπορεί ουσιαστικά να σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες, ας περάσουμε στα βασικά.

Σε αυτήν την ενότητα, θα σας καθοδηγήσουμε σε όλα τα βήματα που απαιτούνται για να εφαρμόσετε μια αποτελεσματική στρατηγική SEO και να αποκομίσετε τα οφέλη από αυτήν. Θα ξεκινήσουμε με τη βάση μιας καλής στρατηγικής SEO, δηλαδή της έρευνας λέξεων-κλειδιών που θα ακολουθήσει τη δημιουργία περιεχομένου.

Στη συνέχεια, θα μοιραστούμε μερικές συμβουλές σχετικά με τη σύνταξη περιεχομένου και πώς να το βελτιστοποιήσετε για SEO. Στη συνέχεια, θα εμβαθύνουμε σε ορισμένους τεχνικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σχετικά με το SEO.

Περαιτέρω, θα συζητήσουμε τι είναι το τοπικό SEO και γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό για το δικηγορικό σας γραφείο. Στη συνέχεια, θα φτάσουμε σε έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του SEO, δηλαδή το link building. Και τέλος, θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να μετρήσετε την απόδοση SEO σας, να δείτε τι λειτουργεί και τι όχι. Υπάρχουν πολλά να καλύψουμε, οπότε κουμπώστε και ας πάμε κατευθείαν σε αυτό.

Έρευνα λέξεων-κλειδιών και δημιουργία περιεχομένου

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η βάση της στρατηγικής SEO σας ξεκινά με μια ενδελεχή έρευνα λέξεων-κλειδιών. Χωρίς να γνωρίζετε ποιες λέξεις χρησιμοποιούν οι ερευνητές για να αναζητήσουν τις υπηρεσίες σας, θα πυροβολείτε στο σκοτάδι. Εξάλλου, το 75% των ερευνητών δεν φτάνουν ποτέ στη δεύτερη σελίδα αναζήτησης στο Google. Επομένως, εάν κατατάσσεστε σε αυτές τις σελίδες για μια σημαντική λέξη-κλειδί, χάνετε.

Εδώ, το να κάνετε 4 απλές ερωτήσεις στον εαυτό σας θα σας βοηθήσει πολύ όταν κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών.

1. Τι είδους λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιούν οι άνθρωποι;

Οι λέξεις-κλειδιά Long tail είναι γενικά πιο εστιασμένες στην πρόθεσή τους και έχουν σχετικά χαμηλότερο όγκο εξαιτίας αυτού. Για παράδειγμα, το δικηγόροι Εργατολόγοι Αθήνα είναι ένα παράδειγμα λέξης-κλειδιού μακριάς ουράς. Οι λέξεις-κλειδιά short tail έχουν γενικά ευρύτερο χαρακτήρα και επομένως έχουν περισσότερο ανταγωνισμό. Για παράδειγμα, με τη λέξη-κλειδί “νομικές υπηρεσίες” δεν είστε βέβαιοι εάν η πρόθεση αναζήτησης είναι η πρόσληψη νομικών υπηρεσιών ή η μελέτη σχετικά με αυτό ή κάτι άλλο. Είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε έναν συνδυασμό λέξεων-κλειδιών μακριά και σύντομης ουράς για στόχευση.

2. Ποιος είναι ο όγκος αναζήτησης των λέξεων-κλειδιών;

Δεν θέλετε να στοχεύσετε λέξεις που οι άνθρωποι σπάνια χρησιμοποιούν για να φτάσουν στην υπηρεσία σας. Δείτε πόσες φορές έχει γίνει αναζήτηση για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών. Περισσότερα σχετικά με χρήσιμα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για την έρευνα λέξεων-κλειδιών αργότερα.

3. Ποια είναι η πρόθεση;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η γνώση της πρόθεσης των ατόμων που αναζητούν θα σας βοηθήσει να μάθετε αν θέλουν να προσλάβουν ή απλά χρειάζονται πληροφορίες.

4. Πόσο ανταγωνιστική είναι η λέξη-κλειδί;

Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πόσο δύσκολο θα είναι για εσάς να κατατάξετε για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί. Αν μόλις ξεκινάτε, θα θέλατε ιδανικά να στοχεύσετε λέξεις-κλειδιά με μεσαίο έως χαμηλό ανταγωνισμό και να προχωρήσετε από εκεί. Για παράδειγμα το εργατολόγοι Αθήνα είναι μια άκρως ανταγωνιστική λέξη.

Εργαλεία για την έρευνα λέξεων-κλειδιών

Αν ψάχνετε για κάποια εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της έρευνας λέξεων-κλειδιών, εργαλεία όπως το Ahrefs, το SEMrush και το Keyword Planner της Google μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τις σχετικές λέξεις-κλειδιά για τις οποίες μπορείτε να κατατάξετε.