Σχετικά με την ρήξη μηνίσκου

ρηξη μηνισκου

Ένας τύπος τραυματισμού στο γόνατο που παρατηρείται συνήθως σε μια ορθοπεδική κλινική είναι ένα η ρήξη μηνίσκου. Το γόνατο αποτελείται από τρία οστά: το μηρό (οστό του μηρού), την κνήμη, (κνήμη οστό) και την επιγονατίδα (γόνατο) ΤΟ μηνίσκος, είναι ένα σφηνοειδές μαξιλάρι που βρίσκεται μεταξύ των οστών στην άρθρωση του γόνατός σας, επιτρέποντας στο βάρος σας να κατανέμεται εξίσου στα οστά. Αποτελούμενο από χόνδρο, οι σφήνες όχι μόνο σταθεροποιούν το γόνατο, αλλά επιτρέπουν επίσης στην άρθρωση να ολισθαίνει ομαλά και να κινείται προς πολλές κατευθύνσεις. Όταν ο μηνίσκος σχιστεί ή καταστραφεί, χάνετε μέρος αυτού του συστήματος απορρόφησης, το βάρος σας δεν εφαρμόζεται πλέον ομοιόμορφα στα οστά σας, οπότε η φθορά εμφανίζρται καθώς το οστό συναντά το άλλο οστό. Με την πάροδο του χρόνου, η αρθρίτιδα της άρθρωσης του γόνατος αναπτύσσεται καθώς τα αγχωμένα οστά αναλαμβάνουν περισσότερο από το βάρος του συνολικού βάρους σας.

Η ρήξη μηνίσκου προκαλείται συνήθως από τραύμα (αθλητικούς τραυματισμούς) και τη διαδικασία γήρανσης (καθώς γερνάμε ο χόνδρος μας γίνεται εύθραυστος.)

Όταν ο τραυματισμός συμβαίνει σε αθλητές, ο ασθενής συνήθως περιγράφει μια αίσθηση έντονης ευαισθησίας στο γόνατό του όταν συμμετέχει σε κάποια αθλητική δραστηριότητα. Παραδόξως, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι σε θέση να περπατούν μετά το σχίσιμο του μηνίσκου τους, και συχνά βλέπουμε αθλητές να επιστρέφουν στο γήπεδο μετά από αυτόν τον τύπο τραυματισμού στο γόνατο. Η σοβαρότητα του τραυματισμού δεν είναι εμφανής παρά όταν το γόνατο φλεγμονή, μοιάζει οδυνηρό, σφιχτό και μπορεί να είναι αρκετά πρησμένο.