Κόλπα για Μετακόμιση – Οδηγός και Λύσεις

Κόλπα για Μετακόμιση

Μπορεί να πιστεύετε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για να μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι είναι να μαζεύετε και να ξεπακετάρετε τα υπάρχοντά σας, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες εργασίες που πρέπει να εξετάσετε. Είτε είστε φοιτητής πανεπιστημίου που μετακομίζει σε ένα νέο διαμέρισμα είτε μια οικογένεια που συρρικνώνεται σε ένα μικρότερο σπίτι, η μετακόμιση απαιτεί ένα αλάνθαστο σχέδιο παιχνιδιού. Το κόλπο για να κάνετε τη διαδικασία εύκολη και αποτελεσματική είναι να προγραμματίζετε εκ των προτέρων και να παραμένετε οργανωμένοι σε κάθε βήμα της διαδρομής. Εάν παραμείνετε στο χρονοδιάγραμμα, δημιουργήσετε μια λεπτομερή λίστα ελέγχου και κάνετε κράτηση για τυχόν επιπλέον υπηρεσίες πολύ νωρίτερα, θα κάνετε την εγκατάσταση στο νέο σας μέρος σαν παιχνιδάκι. Τα κόλπα για μετακόμιση ποικίλουν.

Εδώ, έχουμε συγκεντρώσει έναν οδηγό για το πώς να οργανωθείτε για μια μετακόμιση, συμπεριλαμβανομένων βασικών συμβουλών για τη μετακόμιση από το τρέχον σπίτι σας και βασικών λεπτομερειών που πρέπει να έχετε υπόψη πριν και μετά τη μετακόμιση στο νέο σας χώρο.

Κόλπα για Μετακόμιση – Πως να οργανωθείτε

1. Δημιουργήστε μια γραμμή χρόνου

Προτού οργανώσετε το σπίτι σας ή αρχίσετε να μαζεύετε τις συσκευές της κουζίνας σας, δημιουργήστε ένα λεπτομερές πρόγραμμα μετακόμισης. Θα πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία μετακόμισης περίπου δύο ή τρεις μήνες νωρίτερα για να διασφαλίσετε ότι είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη και να χρησιμοποιήσετε μια εβδομαδιαία λίστα ελέγχου για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Ορισμένα είδη θα χρειαστούν ειδικές ενοικιαζόμενες υπηρεσίες για να μετακινηθούν σωστά, επομένως φροντίστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τρίτους παρόχους και να κάνετε κράτηση.

2. Καθαρίστε το σπίτι σας σε βάθος

Όσοι μετακομίζουν για πρώτη φορά πιστεύουν ότι πρέπει να φέρουν τα πάντα στο νέο τους σπίτι, αλλά αυτό το λάθος μπορεί να σας κοστίσει χρόνο και χρήμα. Το να κάνετε ένα ξεφάντωμα απορρόφησης μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε τα αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν βελτιώνουν τη ζωή σας και απλώς δημιουργούν ακαταστασία.

Ποια αντικείμενα χρησιμοποιείτε σπάνια – ή ποτέ -; Ποιες οικιακές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων, της τεχνολογίας και των συσκευών, σχεδιάζετε να αναβαθμίσετε σύντομα; Καθώς περιηγείστε στον χώρο σας, δημιουργήστε μια λίστα με αντικείμενα που σκοπεύετε να πετάξετε, να δωρίσετε ή να πουλήσετε και κάντε οποιεσδήποτε αναρτήσεις στο Facebook Marketplace πολύ νωρίτερα για να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να βρείτε έναν αγοραστή και να πραγματοποιήσετε την ανταλλαγή. Εάν δεν έχετε χώρο και θέλετε να μετακινήσετε μερικά από τα βασικά σας αντικείμενα εκτός οράσεως, σκεφτείτε να τα μεταφέρετε σε αποθηκευτικό χώρο.

Αφού καθαρίσετε, θα θελήσετε να καθαρίσετε σε βάθος ολόκληρο τον χώρο σας και να περιποιηθείτε τυχόν λεκέδες από χαλιά, σημάδια στους τοίχους και άλλα σημάδια φθοράς. Κατεβάστε την πλήρη λίστα ελέγχου βαθύ καθαρισμού για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε ένα σημείο!

3. Σκηνοθετήστε το σπίτι σας

Αφού τακτοποιήσετε και καθαρίσετε βαθιά, το επόμενο βήμα σας είναι να σκηνοθετήσετε τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του σπιτιού σας. Μελέτες αναφέρουν ότι τα σκηνικά σπίτια πωλούνται 88 τοις εκατό γρηγορότερα και με 20 τοις εκατό περισσότερα κέρδη – και δεν χρειάζεται πάντα να προσλαμβάνετε μια ακριβή εταιρεία σκηνής για να αναβαθμίσετε τον χώρο σας. Η μετακόμιση στην Αθήνα δεν είναι μια απλή υπόθεση και θα χρειαστείτε έξυπνο σχέδιο.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να οργανώσετε το σπίτι σας:

Εστίαση στη διαμόρφωση του καθιστικού, της κουζίνας, της κύριας κρεβατοκάμαρας και της τραπεζαρίας — με άλλα λόγια, οι τομείς που θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία λήψης αποφάσεων του αγοραστή!

  • Δημιουργήστε ελκυστικότητα εξωραϊσμού του γκαζόν σας, προσθέτοντας λουλούδια, ανανεώνοντας την επένδυση και βάφοντας ξανά τους εξωτερικούς τοίχους
  • Επιπλώστε έπιπλα για να δημιουργήσετε εστιακά σημεία και να βελτιώσετε τη ροή
  • Αναβαθμίστε τον φωτισμό σας για να τον κάνετε ζεστό και φιλόξενο
  • Προσθέστε φυτά, συσκευές έξυπνου σπιτιού και άλλες οπτικές ακμές για να δώσετε έμφαση στο σπίτι σας

Πώς να προετοιμαστείτε για να μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι

Η μετακόμιση στο νέο σας σπίτι περιλαμβάνει περισσότερα από την ασφαλή μεταφορά όλων των αντικειμένων του σπιτιού σας. Χωρίς σωστή (και έγκαιρη) επικοινωνία, μπορεί να εμφανιστείτε στην εξώπορτά σας χωρίς φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα, αλληλογραφία και άλλα. Ακολουθούν ορισμένες βασικές συμβουλές για το πώς να προετοιμαστείτε για μια μετακόμιση.

1. Προσλάβετε τη σωστή εταιρεία μετακόμισης

Εάν είναι στον προϋπολογισμό σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία μετακόμισης. Λάβετε υπόψη ότι οι τιμές τείνουν να εκτοξεύονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση. Πολλές εταιρείες μετακόμισης απαιτούν ειδοποίηση λίγων εβδομάδων, επομένως κάντε κράτηση νωρίς για να αποφύγετε τυχόν επιπλέον χρεώσεις και άγχος.

Και να θυμάστε, δεν είναι απλώς η τιμή – η ίδια η υπηρεσία μπορεί να κάνει τη διαδικασία δύσκολη ή ταλαιπωρία, γι’ αυτό μιλήστε με φίλους, συγγενείς και συναδέλφους που έχουν χρησιμοποιήσει προηγουμένως μεταφορείς. Καθώς εξετάζετε διαφορετικές εταιρείες, κάντε πολλές ερωτήσεις για να αποκαλύψετε τυχόν κρυφές χρεώσεις ή ψιλά γράμματα. Για παράδειγμα, μπορεί να βρείτε έναν μεταφορέα που προσφέρει φθηνότερη τιμή, αλλά θα σας χρεώσει για κάθε κουτί ή κομμάτι περιτυλίγματος με φυσαλίδες που χρησιμοποιούν.

2. Συσκευάστε σοφά – Έξυπνα Κόλπα για Μετακόμιση

Καθώς ετοιμάζετε τα πράγματά σας για να μετακινηθείτε, κρατήστε όλα τα απαραίτητα σε ξεχωριστό κουτί ή σακίδιο για εύκολη πρόσβαση. Αυτό περιλαμβάνει φάρμακα, προϊόντα περιποίησης, μια πετσέτα, σκεύη, τα κλειδιά σας και οποιαδήποτε σημαντικά έγγραφα θέλετε να κρατήσετε κοντά.

3. Διατηρήστε τα αντικείμενα σε μια μονάδα αποθήκευσης

Η μετακόμιση μπορεί να πάρει μέρες ή και εβδομάδες για να ολοκληρωθεί, καθώς σταδιακά αποσυσκευάζετε τα κουτιά σας και βρίσκετε τις καλύτερες περιοχές για τα οικιακά σας είδη. Εάν έχετε αντικείμενα που θέλετε να κρατήσετε, αλλά ξέρετε ότι δεν θα χρειαστείτε αμέσως, σκεφτείτε να τα αποθηκεύσετε σε ξεχωριστή μονάδα αποθήκευσης για να σας δώσει κάτι λιγότερο για να ανησυχείτε κατά τη διαδικασία μετακίνησης.

4. Καθαρίστε το νέο σας χώρο

Εάν το νέο σας σπίτι δεν καθαρίστηκε επαγγελματικά, φροντίστε να κατευθυνθείτε πριν την ημέρα της μετακόμισής σας για να σκουπίσετε επιφάνειες και πάγκους και να σκουπίσετε το πάτωμα. Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο – και να σας δώσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα – να προσλάβετε ένα συνεργείο καθαρισμού για να εξασφαλίσετε ότι κάθε γωνιά είναι πεντακάθαρη προτού διαμορφώσετε τον χώρο σας. Υπάρχει βέβαια διαφορά αν πρόκειται για μια μεγάλη μετακόμιση ή μεταφορές λίγων αντικειμένων..

5. Αγορά για νέα έπιπλα, προμήθειες και διακόσμηση

Η εγκατάσταση σε ένα καινούργιο σπίτι απαιτεί χρόνο και δεν είναι κάθε οικιακό αντικείμενο αμέσως. Πριν μετακομίσετε, δημιουργήστε μια λίστα με πράγματα που πρέπει να αγοράσετε και κατατάξτε τα ως επείγοντα και μη. Θα θελήσετε να συντονίσετε το πρόγραμμά σας έτσι ώστε να διαγράψετε τυχόν επείγοντα αντικείμενα (όπως στρώμα, σακούλες απορριμμάτων και κάδους απορριμμάτων, σπρέι απολύμανσης κ.λπ.) από τη λίστα σας πριν μετακομίσετε, ώστε να μην μείνετε άδειοι- παραδόθηκε την πρώτη μέρα. Τα μη επείγοντα αντικείμενα μπορεί να περιλαμβάνουν έπιπλα και διακόσμηση που μπορείτε να προσθέσετε σιγά σιγά στο νέο σας σπίτι. Είναι ένα από τα διαδεδομένα κόλπα για μετακόμιση.

6. Ενημερώστε την Ταχυδρομική Διεύθυνση και τις Συνδρομές σας

Διατηρήστε την ταυτότητά σας ασφαλή ενημερώνοντας την ταχυδρομική σας διεύθυνση με τον εργοδότη σας, τις τράπεζες, τις εταιρείες πιστωτικών καρτών και κρατικούς φορείς. Εάν είστε συνδρομητής σε οποιαδήποτε περιοδικά ή εφημερίδες, φροντίστε να ενημερώσετε και την ταχυδρομική σας διεύθυνση.

7. Μεταφέρετε τα βοηθητικά προγράμματα σας

Δεν έχει νόημα να μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο, να ξεπλύνετε την τουαλέτα ή να ανάψετε τα φώτα. Για να μεταφέρετε τα βοηθητικά σας προγράμματα και να ρυθμίσετε τα πάντα πριν μετακομίσετε, καλέστε τους τοπικούς παρόχους διαδικτύου, νερού, φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος έναν μήνα νωρίτερα για να προγραμματίσετε μια ημέρα ενεργοποίησης (ή, στην περίπτωση του wi-fi, εγκατάστασης). Άρα λοιπόν τα κόλπα για μετακόμιση αν εφαρμοστούν έξυπνα θα έχετε το πλεονέκτημα. Για να το παίξετε ασφαλές, ορίστε μια ημερομηνία που είναι μία ή δύο ημέρες πριν μετακομίσετε.