Ιδέες σχεδιασμού για καταστήματα που φέρνουν πωλήσεις

Ιδέες σχεδιασμού για καταστήματα που φέρνουν πωλήσεις

 Όταν ανοίγετε ένα νέο κατάστημα λιανικής ή αναδιαμορφώνετε ένα υπάρχον κατάστημα, χρειάζεστε μια σχεδίαση καταστήματος που προσελκύει πελάτες, μεγιστοποιεί τον χώρο πώλησης και αυξάνει τις πωλήσεις. Από τα φώτα στο χώρο σας έως τα χρώματα στον τοίχο, μέχρι και τον τρόπο διάθεσης των εμπορευμάτων θα επηρεάσουν τις αποφάσεις αγοράς των καταναλωτών. Για να σας βοηθήσουμε να φτάσετε στην κερδοφορία, ακολουθούν ιδέες σχεδιασμού καταστημάτων.

Αφήστε το εσωτερικό σας να λάμψει

Οι αγοραστές προσελκύονται από λιανοπωλητές με ζεστούς, φιλόξενους και φωτεινούς εσωτερικούς χώρους. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία διαπίστωσε ότι η φωτεινότητα, το χρώμα και η θερμοκρασία του καταστήματος ήταν σημαντικοί παράγοντες για την προσέλκυση πελατών. Αυτά τα παλιομοδίτικα φώτα πυρακτώσεως έχουν κίτρινη-πορτοκαλί απόχρωση που μπορεί να κάνει ένα κατάστημα να φαίνεται λιγότερο ελκυστικό. Επίσης καίνε περισσότερο, αυξάνοντας τη θερμοκρασία στο κατάστημα. Η επιλογή των φωτιστικών LED επιτρέπει στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να δημιουργήσουν τον βέλτιστο φωτισμό περιβάλλοντος και έμφασης που θα προσελκύσει τους πελάτες τους

Δώστε στο χώρο σας αέρα

Τα καταστήματα που είναι γεμάτα με εμπορεύματα μπορεί να είναι πολύ άβολα, καθιστώντας δύσκολο για τους αγοραστές να βρουν αντικείμενα που θέλουν, προκαλώντας τους να φύγουν απογοητευμένοι. Οι απογοητευμένοι πελάτες είναι λιγότερο πιθανό να επιστρέψουν. Ο εξοπλισμός καταστημάτων πρέπει να είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε ο πελάτης να απολαμβάνει την διαμονή του στο χώρο. Αποφύγετε την ακαταστασία και δώστε στο χώρο σας χώρο αναπνοής ή «λευκό» χώρο για τους πελάτες να περπατούν. Ακόμα κι αν έχετε ένα μικρό χώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράφια, τραπέζια και βιτρίνες για να οργανώσετε δημιουργικά τα εμπορεύματα κάθετα χωρίς να γεμίζετε το κατάστημα.

Χρησιμοποιήστε τα χρώματα προς όφελός σας

Το χρώμα του καταστήματός σας στέλνει το σωστό μήνυμα στους πελάτες σας; Τα χρώματα έχουν ψυχολογική επίδραση που επηρεάζει τις αποφάσεις αγοράς των καταναλωτών. Υπάρχουν διαφορετικές σχολές σκέψης όσον αφορά την επίδραση του χρώματος. Ο Max Luscher, ένας Σουηδός ψυχοθεραπευτής, πίστευε ότι οι προτιμήσεις χρώματος γίνονται υποσυνείδητα. Ενώ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, γνωρίζουμε μέσα από δεκαετίες διαφήμισης και μάρκετινγκ ότι οι καταναλωτές έχουν ατομικές αντιλήψεις για το χρώμα. Για παράδειγμα, το κόκκινο μεταδίδει ταχύτητα και ενθουσιασμό. Το πράσινο σχετίζεται με την ηρεμία και την υγεία. Το μπλε μεταφέρει την εμπιστοσύνη, την ηγεσία και τη δύναμη. Το πορτοκαλί σημαίνει ενέργεια και δραστηριότητα. Το κίτρινο μεταφέρει την ευτυχία, την ελευθερία και τη νοημοσύνη. Το μαύρο μεταφέρει κομψότητα και υψηλή ποιότητα. Κατανοώντας τη συναισθηματική επίδραση του χρώματος, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τονώσετε τις πωλήσεις στο κατάστημά σας.

Δημιουργήστε ένα κερδοφόρο μοτίβο επισκεψιμότητας

Ο τρόπος αύξησης των πωλήσεων είναι να οδηγήσετε τους πελάτες σε μια διαδρομή που τους οδηγεί σε ολόκληρο το κατάστημά σας. Τα μεγάλα καταστήματα δίνουν μεγάλη σημασία στο ταξίδι των πελατών και τελειοποιούν την πορεία των πωλήσεων. Οι έμποροι λιανικής γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι καταναλωτές θα στρίψουν αυτόματα δεξιά όταν εισέλθουν στο κατάστημα. Χρησιμοποιώντας αυτό ως σημείο εκκίνησης, οι ιδιοκτήτες συχνά οριοθετούν μια κυκλική πορεία που θέλουν οι πελάτες να ακολουθήσουν όταν ψωνίζουν στο κατάστημα. Υπάρχουν πολλές τεχνικές για τη δημιουργία ενός κερδοφόρου μοτίβου κίνησης, όπως η χρήση διαφορετικών τύπων δαπέδων, χαλιών περιοχής και ραφιών που τοποθετούνται μοναδικά για μέγιστη αποτελεσματικότητα. Τα είδη πώλησης είναι πάντα μπροστά στο δρόμο για να προσελκύσουν πελάτες βαθύτερα στο τμήμα ή στην περιοχή. Οι πελάτες γενικά θα στρίψουν ξανά δεξιά και θα συνεχίσουν κατά μήκος της οπτικής διαδρομής που δημιουργείτε.