Πως να βρείτε έναν εξαιρετικό δικηγόρο

Πως να βρείτε έναν εξαιρετικό δικηγόρο

Όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα νομικό ζήτημα, τα βήματα που θα κάνετε στη συνέχεια μπορεί να επηρεάσουν κυριολεκτικά την υπόλοιπη ζωή σας. Η πρόσληψη ενός επαγγελματία νομικού – και να το κάνετε με τον σωστό τρόπο – είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρετε. Δεν είστε σίγουροι πώς να προσλάβετε δικηγόρο για την υπόθεσή σας; Είστε στο σωστό μέρος! Συνεχίστε να διαβάζετε για δέκα συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε που θα κάνουν εύκολη την πρόσληψη δικηγόρου.

1. Ζητήστε συστάσεις

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε έναν καλό δικηγόρο είναι να ζητήσετε συστάσεις από άτομα που εμπιστεύεστε. Ξεκινήστε με την οικογένεια και τους φίλους – ρωτήστε αν είχαν μια θετική προσωπική εμπειρία με έναν δικηγόρο στον τομέα της ειδικότητας που αναζητάτε. Εάν έχετε σχέση με έναν δικηγόρο που εργάζεται σε διαφορετική ειδικότητα, μπορεί επίσης να σας προτείνει. Για παράδειγμα, ο δικηγόρος της επιχείρησής σας πιθανότατα δεν μπορεί να βοηθήσει με μια υπόθεση προσωπικού τραυματισμού, αλλά μπορεί να είναι σε θέση να σας παραπέμψει σε έναν εξαιρετικό δικηγόρο προσωπικών τραυματισμών.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συστάσεις για να δημιουργήσετε μια σύντομη λίστα τριών έως πέντε δικηγόρων τους οποίους θα διερευνήσετε περαιτέρω πριν λάβετε μια απόφαση.

2. Κάντε διαδικτυακή έρευνα

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να μπείτε στο διαδίκτυο και να αρχίσετε να κάνετε κάποια έρευνα για κάθε έναν από τους δικηγόρους στη λίστα σας. Ελέγξτε τις κριτικές της Google και τουλάχιστον μερικούς από τους ιστότοπους κριτικής δικηγόρων. Είναι επίσης καλή ιδέα να ρίξετε μια ματιά στον ιστότοπο του δικηγόρου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – συμπεριλαμβανομένης της ενότητας κριτικών. Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να ευχαριστήσετε όλους, επομένως μην δίνετε πολύ βάρος σε μία ή δύο κακές κριτικές, αλλά αν αρχίσετε να βλέπετε ένα μοτίβο, σκεφτείτε να διαγράψετε αυτόν τον δικηγόρο από τη λίστα σας.

3. Προγραμματίστε μια διαβούλευση

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνά σας, περιορίστε τη λίστα σας στις τρεις πρώτες θέσεις και, στη συνέχεια, καλέστε για να προγραμματίσετε διαβουλεύσεις. Οι περισσότεροι δικηγόροι θα συναντηθούν μαζί σας για τουλάχιστον μια σύντομη διαβούλευση χωρίς να σας χρεώσουν. Προσέξτε εάν το άτομο που απαντά στο τηλέφωνο είναι ευγενικό και εξυπηρετικό. Όταν φτάσετε στο γραφείο, παρατηρήστε αν η τοποθεσία είναι βολική και αν αισθάνεστε άνετα στο χώρο. Είτε πρόκειται για ένα συναινετικό διαζύγιο, είτε ψάχνετε δικηγόρο για ιατρική αμέλεια, αξιολογήστε την κάθε λεπτομέρεια.

Διαβάστε – Δικηγόροι για Ακίνητα – Ποιες οι Ευθύνες

4. Κάντε τις σωστές ερωτήσεις

Όταν κάθεστε με τον δικηγόρο, είναι καλή ιδέα να ετοιμάσετε μια λίστα με ερωτήσεις. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα αξιοποιήσετε σωστά τον χρόνο που έχετε και ότι δεν θα ξεχάσετε τίποτα σημαντικό. Μερικές από τις ερωτήσεις που θα θέλετε να κάνετε περιλαμβάνουν:

Ειδικεύεστε σε περιπτώσεις όπως η δική μου; Πόσο καιρό ασκείτε; Νιώθεις ότι έχω ισχυρή υπόθεση; Πόσο πιστεύεις ότι αξίζει η περίπτωσή μου; Πόσο συχνά παίρνετε υποθέσεις στα δικαστήρια εναντίον του σκηνικού; Ποιος θα χειριστεί την υπόθεσή μου; Πώς και πότε θα χρειαστεί να πληρώσω; Αναζητήστε έναν δικηγόρο που να είναι ειλικρινής και προκαταρκτικός όταν απαντά στις ερωτήσεις σας. Μην φοβάστε να κρατάτε σημειώσεις, καθώς θα θέλετε να συγκρίνετε τις συνεντεύξεις με κάθε μία από τις τρεις κορυφαίες επιλογές σας και να θυμάστε ποιος είπε τι θα μπορούσε να γίνει πρόκληση.

5. Εκτίμηση αμοιβών και κόστους

Ποτέ δεν θέλετε να προσλάβετε δικηγόρο με βάση μόνο το κόστος, αλλά, φυσικά, η τιμή έχει σημασία. Ζητήστε από τον δικηγόρο να σας εξηγήσει διεξοδικά τις αμοιβές του και, εάν είναι δυνατόν, να σας παράσχει μια γραπτή περίληψη. Μην αισθάνεστε ότι είστε «φτηνοί», αξίζει να γνωρίζετε τι πληρώνετε και πόσο θα σας κοστίσει.

6. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις πληρωμής

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους ο δικηγόρος σας μπορεί να σας χρεώσει. Οι επιλογές περιλαμβάνουν: Αμοιβή έκτακτης ανάγκης – ο δικηγόρος λαμβάνει ένα ποσοστό από αυτό που σας απονεμήθηκε εάν κερδίσετε την υπόθεσή σας. Πάγια χρέωση – ένα καθορισμένο ποσό σε δολάρια για υπηρεσίες. Αυτό είναι σύνηθες για απλά πράγματα όπως η σύνταξη διαθήκης ή η υποβολή μη αμφισβητούμενου διαζυγίου.

Ωριαία χρέωση – αυτή είναι μια καθορισμένη χρέωση ανά ώρα. Το τελικό κόστος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ωρών εργασίας. Διατηρητής – αυτό είναι ένα τέλος που πληρώνετε προκαταβολικά. Οι δικηγόροι το χρησιμοποιούν συχνά για να πληρώσουν έξοδα και αμοιβές που σχετίζονται με την εξέταση της υπόθεσής σας. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς χρεώνει ο δικηγόρος σας, ώστε να γνωρίζετε πότε και πόσα μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε. Εάν δεν κάνετε αυτές τις ερωτήσεις, θα μπορούσατε να καταλήξετε με μια δυσάρεστη έκπληξη.

7. Ακούστε το ένστικτο σας

Αφού ελέγξετε όλες αυτές τις πληροφορίες και συναντηθείτε με κάθε πιθανό δικηγόρο, ήρθε η ώρα να αξιολογήσετε την εμπειρία σας με τον καθένα και να λάβετε μια τελική απόφαση. Θα χρησιμοποιήσετε τη λογική για το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αξιολόγησης, αλλά είναι επίσης σημαντικό να ακούτε το ένστικτό σας. Εάν έχετε ένα πραγματικά υπέροχο συναίσθημα για έναν δικηγόρο με τον οποίο συναντηθήκατε – εάν αισθάνεστε ότι τον εμπιστεύεστε και πιστεύετε σε αυτόν ή αυτήν – τότε αυτό είναι μια εξαιρετική ένδειξη ότι κάνατε τη σωστή επιλογή. Το ίδιο ισχύει και για ένα αρνητικό συναίσθημα. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να βάλετε το δάχτυλό σας σε αυτό, αν υπάρχει κάτι που απλά δεν σας φαίνεται σωστό, τότε προχωρήστε.

Υπάρχουν χιλιάδες δικηγόροι εκεί έξω, οπότε είναι λογικό να συνεχίσετε να ψάχνετε μέχρι να βρείτε έναν που σας ταιριάζει. Η πρόσληψη δικηγόρου είναι μια κρίσιμη απόφαση Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την πρόσληψη δικηγόρου και θα έχετε την ησυχία σας όταν γνωρίζετε ότι έχετε κάνει μια εξαιρετική επιλογή. Εάν χρειάζεστε ακόμη περισσότερες πληροφορίες, αφιερώστε λίγα λεπτά για να μετακινηθείτε σε μερικές από τις άλλες χρήσιμες αναρτήσεις ιστολογίου μας!