Frequently Asked Questions

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ερωτήσεις Πελατών

Έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με συχνές ερωτήσεις σας για να μπορέσουμε να σας δώσουμε μια καύτερη εικόνα στους προβληματισμούς και σκέψεις σας.

Τι σημαίνει το SEO;

SEO = βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης

Αυτό που πραγματικά σημαίνει είναι …

SEO είναι ένα ευρύ σύνολο πραγμάτων που όταν συγκεντρώνονται συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ευνοϊκή απόκριση από τον αλγόριθμο που διαχειρίζεται η εταιρεία μηχανών αναζήτησης.

Υπάρχει ένα συνεχώς αυξανόμενο σύνολο κριτηρίων τα οποία τα προγράμματα αναζήτησης λαμβάνουν υπόψη κατά την επεξεργασία των SERP (Σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης) και της κατάταξης.

Παράγοντες που εδώ και πολύ καιρό είναι σημαντικοί:

On Page

Η χρήση της κύριας λέξης-κλειδιού στον τίτλο.
Η χρήση της κύριας λέξης-κλειδιού στην περιγραφή meta.
Η χρήση της πρωτεύουσας λέξης-κλειδιού στις υποενότητες H1 και άλλες υποενότητες.
Η χρήση της κύριας λέξης-κλειδιού στο γραπτό περιεχόμενο της σχετικής ιστοσελίδας.
Ισχυροί εσωτερικοί σύνδεσμοι

Off Page

Καλές συνδέσεις ποιότητας που δείχνουν στην εν λόγω τοποθεσία – ίσως το πιο σημαντικό παράγοντα.
Η σχετικότητα του συνδέσμου, η Google γίνεται όλο και πιο καλή κατά την ανίχνευση αυτού, κυρίως ως μέρος των μέτρων κατά του spam.
Οι σύνδεσμοι Do-Follow και No-Follow, ενώ οι άνθρωποι αγαπούν να ακολουθήσουν, λόγω της μετάδοσης ισχύος απαιτείται ισορροπία, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε πάνω σε αυτό.

Τι είναι καλύτερο ; SEO ή PPC ;

Και οι δύο επιλογές είναι φανταστικές, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε τη διαφορά.

Το SEO είναι χρονοβόρα και μεταβαλλόμενη διαδικασία ενώ το PPC είναι γρήγορo και προσανατολισμένο στα αποτελέσματα.

Κυρίως, όλοι γενικά πηγαίνουμε στο Google και κάνουμε την αντίστοιχη αναζήτηση και το αποτέλεσμα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Πιθανότατα δεν θα ξέρετε ότι το σημερινό White Hat SEO τελικά θα γίνει Black Hat αύριο. Οτιδήποτε ανάμεσα στο White και το Black Hat ονομάζονται γκρι τεχνικές SEO. Έτσι, δεν πρέπει να διασχίσετε τη γραμμή αυτή ενώ κάνετε SEO. Επίσης, πρέπει να καταλάβετε πού πρέπει να σταματήσετε. Έτσι, το SEO, καριέρα έχει λίγους περιορισμούς:

Η αργή διαδικασία και τα αποτελέσματα απαιτούν χρόνο.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ιστότοπός σας μπορεί να ωθηθεί πίσω στα αποτελέσματα και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να απαντήσετε στο προϊστάμενό σας οποιαδήποτε στιγμή.

Το SEO οδηγείται από το μάρκετινγκ περιεχομένου όπου το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων δεν θέλουν να δαπανήσουν χρήματα.

Η προσέγγιση ROI δεν είναι τόσο ξεκάθαρη σε σύγκριση με το PPC.
Συγκρίνοντας τη PPC με SEO, αυτή είναι μια δαπανηρή υπόθεση αλλά εξαρτάται από τη Νοημοσύνη και τα μαθηματικά. Μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα αποτελέσματα σε leads. Πρέπει να κατανοήσετε τις έννοιες In-Depth του Adwords, του FB, του Twitter και ενώ αναμιγνύετε αυτό με την επαναπροσδιοριστική στόχευση, μπορεί να σας προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με το SEO.

Το PPC έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα

Γρήγορη διαδικασία και άμεσα αποτελέσματα.
Εργασίες για την προσέγγιση ROI.
Τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα και μπορούν να δημιουργηθούν αναλυτικές αναφορές.

Δεν χρειάζεται να μάθετε νέα ενημερωμένη έκδοση για το Google ή ενημερώσεις xyz. Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε SEO Folks ή Content ή Social Media Marketing.

Πως ξεκινάω την SEO στρατηγική μου ;

Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι εξαιρετικά γρήγορος

Έχοντας έναν ιστότοπο που είναι πολύ αργός μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με ένα άρθρο της KISSmetrics, το 47% των καταναλωτών αναμένει ότι μια ιστοσελίδα θα φορτωθεί σε 2 δευτερόλεπτα ή και λιγότερο. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ιστότοπο όπου οι σελίδες φορτώνονται με υπερβολική ταχύτητα.

Με την πρόοδο στην κωδικοποίηση, παίρνουμε οπτικά ελκυστικούς ιστότοπους που σήμερα είναι γρήγοροι για φόρτωση σε οποιαδήποτε συσκευή.

Ενημερώνετε τακτικά το ιστολόγιό σας με σχετικό περιεχόμενο

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να υποδείξετε τη σχετικότητα του ιστοτόπου είναι να παρέχετε τακτικά ενημερωμένο περιεχόμενο για έναν ιστότοπο. Έχοντας ενημερωμένο μοναδικό περιεχόμενο μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την προσοχή της Google προς εσάς.

Η Google είναι μια πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν πληροφορίες. Έτσι, η Google δίνει έμφαση στο φρέσκο, μοναδικό περιεχόμενο που οι άνθρωποι βρίσκουν ενημερωτικό.

Επομένως, η τακτική ενημέρωση του ιστοτόπου σας με το σχετικό περιεχόμενο μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερη κατάταξη.

Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι φιλικός προς κινητά

Σε αυτόν τον τεχνολογικά προηγμένο κόσμο, προτιμούμε να συλλέγουμε πληροφορίες από το Google χρησιμοποιώντας τα κινητά ή τα tablet μας. Γιατί να μεταφέρουμε έναν φορητό υπολογιστή όλη την ώρα όταν έχουμε εύκολη πρόσβαση στο Google από τα τηλέφωνά μας;

Επομένως, είναι υποχρεωτικό να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος φιλικός προς το κινητό ώστε οι χρήστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες εν κινήσει.

Ένας ιστότοπος που είναι φιλικός προς κινητά είναι πιο πιθανό να φτάσει σε καλύτερη θέση στην Google. Η Google δρομολόγησε τον αλγόριθμο αναζήτησης κινητών τηλεφώνων στις 21 Απριλίου 2015. Ο αλγόριθμος σχεδιάστηκε για να δώσει ώθηση στις φιλικές προς κινητές σελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης Google για κινητά.

Η Google παρέχει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το οποίο ονομάζεται εργαλείο ελέγχου φιλικό προς το χρήστη, για να ελέγξει εάν ένας ιστότοπος είναι φιλικός προς το κινητό ή όχι.

Στόχευση χαμηλών ανταγωνιστικών λέξεων-κλειδιών

Η έρευνα λέξης-κλειδιού είναι ο πρώτος πιο σημαντικός παράγοντας για κάθε εκστρατεία SEO.

Σήμερα είναι πολύ δύσκολο να κατατάξουμε μια υψηλή ανταγωνιστική λέξη-κλειδί, οπότε ο καλύτερος τρόπος είναι να βρείτε λέξεις-κλειδιά με λιγότερους όρους ανταγωνισμού.

Χαμηλές ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά είναι εκείνες οι λέξεις-κλειδιά που αναζητούνται σε καλή ποσότητα κάθε μήνα, αλλά δεν διαθέτει ανταγωνισμό. Η επιλογή της σωστής λέξης-κλειδιού βοηθά να σχεδιάσετε τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας και σε αντάλλαγμα φέρνει καλύτερες βαθμολογίες για εσάς.

Με τη βοήθεια των Εργαλείων Λέξεων-κλειδιών μπορείτε να διαπιστώσετε το ενδιαφέρον για τη λέξη-κλειδί ή την κατηγορία σας και επίσης να καθορίσετε τους όγκους αναζήτησης.

Βελτιστοποιήστε την ιστοσελίδα με λέξεις-κλειδιά

Μάθετε να βελτιστοποιείτε τον ιστότοπό σας προσθέτοντας λέξεις-κλειδιά στον ιστότοπό σας

Λέξεις-κλειδιά στον τίτλο

Η καρτέλα του προγράμματος περιήγησης και τα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζουν τον τίτλο του περιεχομένου σας. Έτσι, η δημιουργία ενός τίτλου που περιλαμβάνει λίγες λέξεις-κλειδιά ή μια φράση βοηθά τους ερευνητές να βρουν το περιεχόμενό σας σχετικό με το ερώτημά τους.

Προσπαθήστε να γράψετε περιγραφικό και μοναδικό τίτλο για κάθε σελίδα του ιστότοπού σας. Κρατήστε τον τίτλο σύντομο και απλό (μέσα σε 55-60 χαρακτήρες).

Πόσο κοστίζει το SEO ;

Η δημιουργία SEO στρατηγικών και Content Marketing είναι μια on going διαδικασία που απαιτεί πολύ κόπο, χρόνο, επιμονή και υπομονή. Ο SEO Marketer ξεκινάει με ολοκληρωμένη ανάλυση SEO της ιστοσελίδας, ώστε να δημιουργήσει το πλάνο που θα οδηγήσει βήμα βήμα την ιστοσελίδα σε δύσκολες και μη λέξεις κλειδια στη κορυφή. Το κόστος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, τους οποίους εξηγεί αναλυτικά ο Γιώργος στο βίντεο με τίτλο : Πόσο κοστίζει το SEO.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να τεθούν σε ισχύ τα backlinks;

Χρειάζονται περίπου 2 εβδομάδες. Μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο, ανάλογα με τους συνδέσμους. BIG προειδοποίηση – μην κάνετε backlinks για τη σαφήνεια όγκου. Οι κατάλογοι και οι ελλιπείς σύνδεσμοι ιστότοπων δεν θα βοηθήσουν και μπορούν επίσης να οδηγήσουν στην Google να σας επιβάλει κυρώσεις, οι οποίες χρειάζονται πολύ χρόνο για να ανακάμψουν.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δεν βρήκατε την απάντηση που θέλετε ; Ρωτήστε μας!

Είμαστε στη διάθεση σας για ερωτήσεις και διευκρινήσεις.