Κατασκευή Ιστοσελίδων

Δημιουργία E – Shop Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Η δημιουργία ενός E-Shop θέλει μελέτη πριν ξεκινήσει. Αυτό που πρέπει να έχετε γνώση είναι ο τομέας και το αντικείμενο, όπου θα επενδύσετε για να ξεκινήσετε τον σχεδιασμό και την προώθηση. Αφού λοιπόν αποφασίσετε τι θέλετε να πουλήσετε, το επόμενο βήμα είναι η παρακολούθηση του ανταγωνισμού εντός Ελλάδας αρχικώς και μετέπειτα εκτός. Είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, ώστε να ξέρετε την βάση αγοράς, τα χρήματα που θα χρειαστεί να δαπανήσετε και την δεδομένη διαχείριση της πλατφόρμας.

Eshop Tutorial
Eshop Tutorial

Μην ξεχνάτε ότι το E-Shop είναι το μαγαζί σας, η βιτρίνα και η επαγγελματική σας παρουσία, συνεπώς η κάθε λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που δίνουν σε εσάς ή τον άνθρωπο που θα επιλέξετε να σας την χτίσει για να ξεκινήσετε την δυνατότητα αυτή, αλλά η αρχή χρειάζεται πολύ δουλειά για να καλυφθούν όλα τα μέτωπα. Είναι απόλαυση για τον χρήστη να μπορεί να αγοράσει ένα προιόν που του αρέσει σε ελάχιστο χρόνο και ότι ώρα θέλει μέρα νύχτα.
Δεν είναι απλή υπόθεση η κατασκευή ενός Eshop, διότι θα πρέπει να πείσει τον επισκέπτη για την αξιοπιστία του μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα που θα κάνει το κλικ για να μπει στην ιστοσελίδα. Η ταχύτητα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για το Eshop όπως και για οποιαδήποτε ιστοσελίδα, καθώς η λειτουργικότητα και συμβατότητα είναι η αρχή και το τέλος.  Η Συμβατότητα με όλους τους Browsers και τα κινητά τηλέφωνα θα αυξήσουν τις πωλήσεις κατακόρυφα. Ο άνθρωπος είναι διστακτικός και θα παρατηρήσετε μέσα από το Google Analytics την δραστηριότητα του σε όλες τις σελίδες σας και το χρονικό διάστημα που παρέμεινε. Θα δείτε ακόμη, πολλές φορές τους χρήστες να βάζουν στο καλάθι προιόντα αλλά στο τέλος να μην προχωρούν σε κάποια αγορά. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα που θα το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο.

E-Shop On Line
E-Shop On Line

Τρεις κορυφαίες υπηρεσίες που μπορείτε να έχετε την βάση του Ε-Shop σας είναι η WordPress, Magento και η Prestashop. Και οι τρεις προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και μπορώ να σας βοηθήσω στην κατασκευή του σε όποια πλατφόρμα και αν επιλέξετε. Η διαχείριση μετά την ολολκλήρωση του Eshop απαιτεί κάποιες μέρες εκπαίδευση και μετά είστε έτοιμοι. Προσοχή ! Άλλο η κατασκευή και διαμόρφωση ιστοσελίδας και άλλο η προώθηση ! Δεν αρκεί ένα E-Shop από μόνο του να υπάρχει. Για να βγει από την επιφάνεια χρειάζεται το Advertising σε πλατφόρμες όπως Google Adwords και Bing, με τα Social Media να πλαισιώνουν τον κύκλο της διαφήμισής.
Το On Page Seo και η βελτιστοποίηση με διάφορες τακτικές θα τις βρείτε σε άλλα άρθρα που έχω αναπτύξει. Ο κύριος σκοπός του E-shop είναι η κατασκευή του να έχει γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να πείθει τον επισκέπτη για τον επαγγελματισμό και την λειτουργικότητα σαν να έχει μπει σε φυσικό κατάστημα ώστε να προβεί σε αγορά.
Θα σας παραθέσω παρακάτω μερικά παραδείγματα E-Shop.
Υπόδειγμα Eshop με ένα προιόν προς πώληση στη πλατφόρμα WordPress :
Σε αυτό το υπόδειγμα βλέπετε την διαμόρφωση ενός Eshop που θέλει να πουλήσει καροτσάκι για μωρά.

Strollik - Single Product WooCommerce WordPress Theme
Strollik – Single Product WooCommerce WordPress Theme

Δεύτερη σελίδα κάτω από την κεντρική εικόνα

Strollik is a dedicated eCommerce WordPress theme to sell one product based on WooCommerce
Strollik is a dedicated eCommerce WordPress theme to sell one product based on WooCommerce

Ένα άλλο υπόδειγμα  όταν θέλετε να πουλήσετε πολλά προιόντα και αφορούν τον χώρο της μόδας.

Υπόδειγμα κεντρικής σελίδας wordpress Eshop Fashion
Υπόδειγμα κεντρικής σελίδας wordpress Eshop Fashion

To menu με τα προιόντα κάτω από την κεντρική εικόνα.

Wordpress Theme Fashion Products
WordPress Theme Fashion Products

Μεγάλο ρόλο παίζουν η θέση των τιμών στο κάθε προιόν, η περιγραφή και οι φωτογραφίες. Καλό θα είναι όλα αυτά να προσεχθούν λεπτομερώς για να αυξήσετε τις πιθανότητες να πετύχετε ! Θα μιλήσω αναλυτικά για τις πλατφόρμες Magento και PrestaShop στα επόμενα άρθρα.
Αφήστε ένα σχόλιο για οποιαδήποτε διευκρίνηση,απορία ή και συμπλήρωση. Όλα τα καλοπροαίρετα σχόλια είναι καλοδεχούμενα.

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές,βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.
×
Γιώργος Χατζηθεοδοσίου Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές,βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Comments (7)

  1. πολυ κατατοπιστικο ευγε.

  2. Μαρία Ιωαννίδου

    Και όλα αυτά είναι η αρχή για να ανέβεις το βουνό..

  3. Φώτης σπυρόπουλος

    Μάλιστα..Ενδιαφέρον Κ. Χατζηθεοδοσίου

  4. Καλησπέρα Κύριε Χατζηθεοδοσίου. Από τα άρθρα σας καταλαβαίνω ότι έχετε βαθιά γνώση του θέματος και θα ήθελα συμβουλές για ένα Eshop που έχω φτιάξει στην πλατφόρμα Prestashop.

  5. φαινεται οτι εχετε πολυ καλη γνωση του θεματος,ενδιαφερον για τους νεους επιχειρηματιες που θελουν να κανουν κατι δικο τους μικρο η μεγαλο,θα επικοινωνησω συντομα μαζι σας…

Comment here