Τεχνολογία

5 εφαρμογές για να τσεκάρετε στο Smartphone την καρδιά σας το 2019

Ενώ πολλά smartwatches και συσκευές καταγραφής της φυσικής κατάστασης μπορούν να ελέγξουν τον καρδιακό ρυθμό σας, είναι τώρα δυνατό να παρακολουθείτε τον καρδιακό παλμό σας χρησιμοποιώντας μόνο ένα smartphone ή tablet και μια ειδική εφαρμογή.

Δεν απαιτείται πρόσθετο υλικό όταν χρησιμοποιείτε μία από αυτές τις εφαρμογές iOS, Android και Windows, καθώς χρησιμοποιούν την προϋπάρχουσα κάμερα της συσκευής και τα φώτα για να ανιχνεύσουν τον κτύπο της καρδιάς, ανιχνεύοντας το δάχτυλο ή το πρόσωπο του χρήστη και τη μέτρηση της ροής αίματος. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί και είναι αρκετά αξιόπιστο για να πάρετε μια γρήγορη εκτίμηση του μέσου καρδιακού σας ρυθμού.

Accurate Heart Rate Monitor

Το Accurate Heart Rate Monitor είναι μια δωρεάν εφαρμογή για smartphones και tablet Android που μπορούν να μετρήσουν τον καρδιακό ρυθμό σας χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή της συσκευής σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας πάνω από το φακό της κάμερας, να ενεργοποιήσετε τη σάρωση μέσα από την εφαρμογή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο καρδιακός ρυθμός σας θα ανιχνευθεί και θα εμφανιστεί.

Cardiio: Heart Rate Monitor

Το Cardiio είναι μια εφαρμογή δωρεάν καρδιακού ρυθμού που λειτουργεί στις συσκευές iPhone, iPad και iPod touch της Apple. Όπως και η ακριβής παρακολούθηση καρδιακών παλμών, η Cardiio μπορεί επίσης να μετρήσει τον καρδιακό σας ρυθμό όταν τοποθετείτε ένα δάχτυλο πάνω από το φακό της κάμερας, αλλά μπορεί επίσης να διαβάσει τον καρδιακό ρυθμό σας ανιχνεύοντας το πρόσωπό σας με την κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός.

Όλα τα δεδομένα στο Cardiio εμφανίζονται σε εύκολα κατανοητά διαγράμματα και τα πάντα συγχρονίζονται με την εφαρμογή Apple Health, η οποία θα ωφελήσει όσους έχουν αγκαλιάσει πλήρως τις πολυάριθμες υπηρεσίες της Apple.

My Baby’s Beat 4+

Το My Baby’s Beat 4+ είναι μια εφαρμογή καρδιακού ρυθμού που λειτουργεί στα iPhones και τα iPads της Apple που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει τον καρδιακό παλμό ενός μωρού ενώ βρίσκεται στη μήτρα. Η εφαρμογή λειτουργεί χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μικρόφωνο της συσκευής iOS που τοποθετείται στο στομάχι της μητέρας. Ο καρδιακός παλμός του μωρού καταγράφεται και αποθηκεύεται μέσα στην εφαρμογή και το αρχείο ήχου μπορεί να μοιραστεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω κοινωνικών μέσων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η εφαρμογή συνιστάται μόνο για βρέφη ηλικίας άνω των 30 εβδομάδων και έχει σχεδιαστεί για να είναι περισσότερο ένα εργαλείο συγκόλλησης από μια εγκεκριμένη μέθοδο ανίχνευσης σοβαρών συνθηκών υγείας.

Cardiograph Heart Rate Monitor

Το Cardiograph Heart Rate Monitor είναι μια σταθερή εφαρμογή για τον έλεγχο της καρδιακής συχνότητας σε iOS, Android και Windows Phone που χρησιμοποιεί τη φωτογραφική μηχανή του smartphone για να ανιχνεύει τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη και να εμφανίζει δεδομένα σε καθαρούς, ευανάγνωστους, διαβάσει και λευκούς χάρτες.

Όλα τα καταγεγραμμένα δεδομένα αποθηκεύονται στην εφαρμογή και μπορούν να ταξινομηθούν με αριθμητικές τιμές και ανά ώρα και ημερομηνία. Αυτό που θέτει το Καρδιογράφο εκτός από παρόμοιες εφαρμογές είναι η υποστήριξή του σε πολλαπλά προφίλ χρηστών, που επιτρέπει σε πολλούς ανθρώπους να αποθηκεύουν τις πληροφορίες καρδιακού ρυθμού στα δικά τους μοναδικά τοπικά προφίλ.

Κατεβάστε το για Windows Phone.
Κατεβάστε το για Android.
Κατεβάστε το για iOS.

Heart Rate Plus

Το Heart Rate Plus είναι μια καλά κατασκευασμένη εφαρμογή για τη μέτρηση της καρδιακής σας συχνότητας και είναι διαθέσιμη σε συσκευές iOS και Android. Η εφαρμογή διαθέτει ένα πολύ καθαρό σχέδιο που είναι εύκολο στη χρήση και δεν θα μπερδέψει εκείνους που συχνά κατακλύζονται από πολύπλοκα μενού εφαρμογών και επιλογών.

Το Heart Rate Plus συγχρονίζει δεδομένα τόσο στο Google Fit σε Android όσο και στην Apple Health στο iOS, το οποίο επιτρέπει στις πληροφορίες που συγκεντρώνονται εδώ να έχουν πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές. Προσφέρει επίσης απεριόριστη αποθήκευση δεδομένων για τους ελεύθερους χρήστες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να παρακολουθείτε το καρδιακό σας ρυθμό καλά στο μέλλον.

Κατεβάστε το για iOS.

Runtastic Heart Rate

Το Runtastic Heart Rate, όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι μια εφαρμογή ανάγνωσης καρδιακών παλμών από τη Runtastic, μια από τις πιο δημοφιλείς μάρκες εφαρμογών γυμναστικής τόσο στο iOS όσο και στο Android. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να μετρήσουν τον καρδιακό ρυθμό τους με τη μέθοδο των δακτύλων και της κάμερας και όλα τα δεδομένα συγχρονίζονται με τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιείται στον ιστότοπο Runtastic και σε άλλες εφαρμογές.

Όπως συμβαίνει και με πολλές από τις άλλες εφαρμογές Runtastic, το Runtastic Heart Rate υποστηρίζει την ανταλλαγή δεδομένων σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter, το Facebook και το Google Plus και μπορεί επίσης να δημοσιεύσει μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στην εφαρμογή μηνυμάτων WhatsApp.

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές,βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.
×
Γιώργος Χατζηθεοδοσίου Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές,βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Comment here