4 τρόποι για να βελτιώσετε το ξενοδοχείο σας λόγω Covid 19

εξοπλισμος-ξενοδοχειου-διακοσμηση-ξενοδοχειου

Με την καραντίνα να φέρνει πολλά προβλήματα λόγω του Covid-19, η ξενοδοχειακή βιομηχανία αντιμετώπισε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της στην ιστορία. Τους τελευταίους μήνες, τα ξενοδοχεία έπρεπε να σχεδιάσουν για ό, τι ακολουθεί, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζονται στον νέο κανόνα των μέτρων κοινωνικής απόστασης. Πολλά ξενοδοχεία και επωνυμίες έχουν βρει δημιουργικές λύσεις στα προβλήματά τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και έχουν επίσης αποτελέσει ζωτικό πόρο για όσους έχουν ανάγκη, παρόλο που η ίδια η βιομηχανία έχει ανάγκη.

Τώρα καθώς τα κράτη αρχίζουν να χαλαρώνουν τους κανονισμούς και πλησιάζουμε σε μια εποχή που αρχίζουν να υποχωρούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ποιοι τομείς της βιομηχανίας θα αλλάξουν καθώς οι επισκέπτες επιστρέφουν στα ξενοδοχεία; Και ποιες αλλαγές πρέπει να αρχίσουν να λαμβάνουν υπόψη τα ξενοδοχεία και οι επωνυμίες τώρα για να είναι καλύτερα προετοιμασμένες όταν παίρνει το ταξίδι;

Ένα πράγμα είναι σίγουρο και ότι είναι ότι θα υπάρξουν νέα πρότυπα για να φτάσουν τα ξενοδοχεία, αν όχι από το επώνυμο ή το PIP τότε από τις προσδοκίες του ταξιδιώτη.

Ανταποκρινόμενος στον αντίκτυπο που έχει αυτή η πανδημία στη βιομηχανία, παρακολουθήσαμε το εικονικό συνέδριο Hotel Business Magazines σχετικά με το πώς το Covid-19 θα επηρεάσει τη σχεδίαση του ξενοδοχείου και αφαιρέσαμε 4 βασικά σημεία για να μοιραστούμε μαζί σας εδώ μαζί με τις σκέψεις μας.

1. Η συνεχής παρουσία του βιοφιλικού σχεδιασμού

Οι βιοφιλικές τάσεις στο σχεδιασμό υπήρξαν πρόσφατα και θα παραμείνουν παρούσες στο άμεσο μέλλον. Αλλά τώρα, αντί να εστιάζουμε στην αισθητική πλευρά της τάσης, τα σχέδια ξενοδοχείων θα αρχίσουν πιθανότατα να εφαρμόζουν και λειτουργικές πτυχές της τάσης. Για παράδειγμα, αυτό που μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε σε νέα σχέδια κατασκευής ή ακόμα και αν είναι δυνατόν τα σχέδια ανακαίνισης θα είναι εξωτερικοί διάδρομοι και κοινόχρηστοι χώροι που ενθαρρύνουν την κοινωνική απόσταση χωρίς να σας κάνουν να νιώθετε απομονωμένοι.

2. Η ζήτηση για καλύτερα, καθαρότερα και πιο βιώσιμα πρότυπα ποιότητας (HVAC & Design Materials)

Ο Max Luthy από το Trendwatching δηλώνει στο συνέδριο ότι οι επισκέπτες θα θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς / ασφαλείς από τη στιγμή που μπαίνουν στο ξενοδοχείο σας. Οι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω οπτικών και αισθητηριακών ενδείξεων, για παράδειγμα, ένα αίσθημα κλειδαριάς αέρα όταν περπατάτε μέσα από τις πόρτες ή με καθαρή μυρωδιά. Ένας άλλος τρόπος για να δώσετε στους επισκέπτες μια αίσθηση ευεξίας έγκειται στη συνέχιση του βιοφιλικού σχεδιασμού. Τα ξενοδοχεία που ενσωματώνουν πτυχές της φύσης στα σχέδιά τους μπορούν να περιμένουν από τους επισκέπτες τους να αισθάνονται πιο ασφαλείς και καθαροί. Το Colletta Conner με το ForrestPerkins προσθέτει ότι ο σχεδιασμός δεν θα πρέπει να δίνει μόνο στους επισκέπτες μια αίσθηση ευεξίας, αλλά και να ενσωματώνει τον καθαρισμό στο σχεδιασμό με αυτοκαθαριζόμενες επιφάνειες και τη διαθεσιμότητα συσκευών καθαρισμού και αυξημένες ποσότητες απολυμαντικών χεριών για χρήση από τους επισκέπτες. Η Colletta προσθέτει επίσης ότι αναμένει ότι τα πρότυπα HVAC θα βελτιωθούν, έτσι ώστε η ποιότητα του αέρα να αποτελεί προτεραιότητα για τις μάρκες. Όταν λοιπόν η ανακαίνιση ξενοδοχείου για εσάς είναι ευθύνη καλό είναι να εμπιστευτείτε επαγγελματίες που θα σαε προσφέρουν κορυφαία ποιότητα υπηρεσιών.

3. Τεχνολογία handsfree

Τεχνολογία που μπορεί να μην ήταν ζωτικής σημασίας για την απόδοση ενός ξενοδοχείου στο παρελθόν μπορεί να γίνει ένα νέο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον κλάδο. Αυτοματοποιημένα φωνητικά ηχεία, ξυπνητήρια, τηλεοράσεις κ.λπ. μπορούν να βοηθήσουν στην προσθήκη αυτής της αίσθησης ευεξίας επιτρέποντας στους επισκέπτες να αποφύγουν την επαφή με μερικά από τα πιο χρησιμοποιημένα αντικείμενα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους.

4. Η εξάλειψη της κάρτας φυσικού κλειδιού

Μετά από αυτήν την πανδημία, μπορεί να δούμε το τέλος αυτών των πλαστικών ορθογωνίων που σας οδηγούν στα δωμάτια του ξενοδοχείου σας (ή τουλάχιστον έναν περιορισμό από αυτά). Αντιθέτως, αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι η ενημέρωση των δωματίων ώστε να περιλαμβάνει αισθητήρες που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως κάρτα κλειδί. Υπάρχουν φυσικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε αυτό, για παράδειγμα τα πλεονεκτήματα θα περιλαμβάνουν έναν πιο υγιεινό τρόπο για να μπείτε στις κλειδωμένες εξωτερικές πόρτες και δωμάτια των ξενοδοχείων, καθώς και να μην χρειάζεται να επιστρέψετε στο γραφείο εάν τα κλειδιά σας σταματήσουν να λειτουργούν. Ενώ στο μειονέκτημα η έλλειψη φυσικού κλειδιού θα μπορούσε να αποδειχθεί πρόκληση για εκείνους που δεν διαθέτουν smartphone ή για εκείνους των οποίων τα τηλέφωνα έχουν πεθάνει. Μια απλούστερη εναλλακτική λύση και στις δύο επιλογές που είναι πιθανότατα θα είναι η καλύτερη αποχέτευση των κλειδιών του δωματίου, ενώ ο επισκέπτης θα είναι σε θέση να σας δει να τις απολυμαίνετε πριν τις παραδώσετε.