Assassin’s Creed Origins Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC


Θα ήταν δίκαιο να πούμε ότι το Assassin’s Creed έχει χάσει το δρόμο του τα τελευταία χρόνια. Η σειρά open world έχει πέσει στην παγίδα της επανάληψης, με τα likes της Unity και της Syndicate να μην διατηρούν τη φόρμουλα νωπή και συναρπαστική. Ήταν σαν ένα τεράστιο γίγαντα που προωθούσε απλά μια μελαγχολική αφήγηση, χωρίς να θέλει να αναλάβει αξιόλογα ρίσκα μέχρι που είδε εμφανή πτώση των πωλήσεων. Τώρα, με ένα επιπλέον έτος ανάπτυξης και προσαρμογής, η Ubisoft δημιούργησε το καλύτερο Assassin’s Creed των τελευταίων χρόνων, και ίσως το καλύτερο που έχει βγει ποτέ, με μια υπερβολική απόδοση της Αρχαίας Αιγύπτου που μας καλωσορίζει με ανοιχτές αγκάλες.

Διαβάστε : Wolfenstein II: The New Colossus Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC, Switch

Ο κάτοικος δολοφόνος μας αυτή τη φορά είναι ο Bayek, ένας αρχαίος πολεμιστής, που υποσχέθηκε να προστατεύσει τον κυβερνήτη της Αιγύπτου. Ο Bayek είναι ο αγαπημένος μου πρωταγωνιστής στη σειρά, ξεπερνώντας τους Ezio Auditore και Edward Kenway χάρη στο τραγικό του ιστορικό, το οποίο δεν φοβάται να καλύψει με χιούμορ και με την πραγματική φροντίδα που προσφέρει απλόχερα στους άλλους. Η συμπόνια του φαίνεται στο πώς αλληλεπιδρά με τους πολίτες, συμφιλιώνεται με τα ζώα και δολοφονεί μόνο όσους το αξίζουν. Εκτός αν τον ωθήσετε να γίνει ψυχρός δολοφόνος.

Ο Bayek συνοδεύεται από την Aya την αγαπημένη του σύζυγο και μια ικανή πολεμίστρια. Το υπόλοιπο υποστηρικτικό cast του Origin είναι εξίσου ισχυρό, με τους Julius Caesar, Cleopatra και μερικούς πρωτότυπους χαρακτήρες που δυστυχώς κάθονται στο περιθώριο, καθώς η πλοκή καθίσταται μπερδεμένη κατά την ασυνεπή τελική πράξη. Η Ubisoft ξανασυνδέει τον ιστορικό του κόσμο με το δικό του, μεταφέροντάς μας σε ένα σύγχρονο περιβάλλον για αδέξια, αυστηρές καταστάσεις που δεν δικαιολογούν την ύπαρξή τους.

Έχω την εντύπωση ότι η Ubisoft φοβάται να κάνει all-in με τα sci-fi στοιχεία που έχει πειράξει εδώ και χρόνια. Αντίθετα, χορεύει ανάμεσα στην ιστορική ακρίβεια και την υπερβολική υπερφυσική ανοησία, που είναι περίεργο για ποιο λόγο άρχισε ποτέ η τελευταία. Βλέποντας τους κύριους χαρακτήρες να αγνοούν εντελώς τις μεγάλες ανακαλύψεις που συμβαίνουν στο κόσμο μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση για το όλο σκηνικό.

Η πλειοψηφία των side quests έχουν κατασκευαστεί με προσοχή, πολλοί φέρνουν τις δικές τους αφηγήσεις που είναι ιδανικές  για όσους είναι περισσότερο συντονισμένοι με τις σύντομες μάχες. Μία τέτοια αποστολή με οδήγησε να κάνω φίλους σε ένα μονοπάτι. Το κυρίαρχο ανάστημα του χαρακτήρα, έσβησε σύντομα για να αποκαλύψει έναν ευαίσθητο άνθρωπο με καρδιά χρυσού. Είναι κρίμα το γεγονός ότι μερικές από αυτές τις τρυφερές στιγμές καταστρέφονται από cutscenes όπου οι χαρακτήρες απλώς κοιτάζουν αδιευκρίνιστοι ο ένας στον άλλο, ανταλλάσσοντας διάλογο χωρίς κανένα συναίσθημα.

Οι πολυάριθμες παραλλαγές της ιστορίας είναι αντίθετες και φαίνονται φαινομενικές, καθιστώντας δύσκολο να αγνοηθούν τα προαναφερθέντα λάθη, ειδικά όταν συμβαίνουν τόσο συχνά. Το Assassin’s Creed Originsδιατηρεί το εικονικό μείγμα της πλατφόρμας stealth, δολοφονίας και parkour για το οποίο η σειρά είναι φημισμένη, αλλά έχει ανανεωθεί με τρόπο που είναι φρέσκος και συναρπαστικός.

Μπορείτε να σκοτώνετε τους φρουρούς είτε ύπουλα με lays είτε από πτέρυγες με slashes ή να συγκρατείστε, περιμένοντας ένα τέλειο parry για να τους σκουπίσετε με ένα δυνατό χτύπημα. Το Assassin’s Creed Originsεπιτρέπει την προσεγγιστική μάχη με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, με κάθε όπλο να φαίνεται διαφορετικό στη χρήση. Τα mace swing κινούνται με αληθινή αίσθηση βάρους, ενώ τα σπαθιά με διπλή διάνοιξη με ώθησαν να κουνιέμαι γύρω από τους εχθρούς μου σαν ένας μανιακός γιατρός που κρατάει ένα νυστέρι. Οι μάχες αποτελούν βασικό κομμάτι των Assassin’s Creed, οπότε η ποικιλία που προσφέρεται είναι εντυπωσιακή.

Παρόλο που δεν μπορείτε να αποφύγετε πάντα τις μάχες, η επιλογή να προχωρήσετε μέσω της Origins με μυστικότητα ως κυρίαρχο όπλο σας είναι απόλυτα βιώσιμη. Οι μηχανισμοί sneaking δεν έχουν υποστεί την ίδια αναθεώρηση με τις μάχες, αλλά εξακολουθεί να έχει μια πολύ ωραία αίσθηση η κατάκτηση ενός outpost. Το οπλοστάσιο του Bayek είναι απίστευτα εύπλαστο, με sleep darts και predatory bows που αποδεικνύουν ότι είναι τα ιδανικά εργαλεία για την κατάκτηση πολλών ρωμαϊκών παρατάξεων. Εντούτοις, ο εχθρός AI θα έχει περιστασιακά χασούρες και εγκεφαλικά και θα ξεχάσει ότι υπάρχετε, ή θα κάνει σπριντ από έναν γκρεμό αντί να χτυπήσει τον συναγερμό.

Κάποιες αναζητήσεις θα σας δώσουν τη δυνατότητα διερεύνησης του περιβάλλοντος, αναζητώντας ενδείξεις που οδηγούν στον επόμενο στόχο. Ο εσωτερικός μονόλογος του Bayek αρκεί να εκτελεστεί επαρκώς ώστε να είστε, πρόθυμοι να φτάσετε στον πυθμένα κάθε νέου μυστηρίου. Τα side quests τείνουν να βασίζονται σε αυτή τη συντακτική προσέγγιση λίγο πολύ συχνά, έτσι δημιουργείται μια περίπτωση αναζήτησης αντικειμένων πριν αποκαλυφθεί ο αναπόφευκτος στόχος δολοφονίας σας.

Το invetory system του Assassin’s Creed Origins παίρνει επίσης φιλελεύθερη έμπνευση από άλλους τίτλους. Με λίγα λόγια, είναι το πεπρωμένο. Τα όπλα, οι πανοπλίες και τα εργαλεία οργανώνονται από την άποψη της σπανιότητας και ο παλιός εξοπλισμός μπορεί είτε να αποσυναρμολογηθεί είτε να πωληθεί για χειροτεχνήματα. Για άλλη μια φορά, δεν είναι ένα πρωτότυπο σύστημα, αλλά αυτό που εξυπηρετεί την φόρμουλα του δολοφόνου με λαμπρό τρόπο. Είναι μια μεγάλη ανάσα από το μπερδεμένο χάος των μενού που είδαμε στην Unity και Syndicate.

Διαβάστε : Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC

Η Αρχαία Αίγυπτος είναι μια εκπληκτική παιδική χαρά – τόσο μεγάλη που από το συμπέρασμα της αφήγησης, ολόκληρες περιοχές του χάρτη παρέμειναν ανέγγιχτες. Η κλιμάκωση των πανύψηλων πυραμίδων και η απομάκρυνση από τους σκοτεινούς, κλειστοφοβικούς τάφους ήταν ξεκάθαρα χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας μια συντριπτική αίσθηση κλίμακας που προκαλούσε σχεδόν ίλιγγο. Όλα αυτά είναι τα σημεία συγχρονισμού. Θα αποκτήσετε πρόσβαση σε νέα εικονίδια σε ολόκληρο τον χάρτη πριν βυθιστείτε σε νέα δεδομένα.

Μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον πακέτα όπλων και κοστουμιών με το Helix Credits, ένα νόμισμα που μπορεί να αποκτηθεί με την εξόφληση πραγματικών χρημάτων. Δεν ήμουν σε θέση να δω πώς παίζεται όλο αυτό, διότι το Assassin’s Creed Origins φαίνεται αρκετά γενναιόδωρο και δεν μπήκα ποτέ στον πειρασμό να αγοράσω επιπλέον όπλα.

Το Assassin’s Creed Origins είναι η αναζωογόνηση της σειράς. Η επιφυλακτική αισιοδοξία μου ανταμείφθηκε από μια εξαιρετική περιπέτεια ανοιχτού κόσμου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα συναρπαστικό μέλλον για το franchise της Ubisoft.Αν και ανεβάζει τις λεπτότερες ιδέες του από άλλους τίτλους open world, τις εκτελεί αρκετά καλά για να σχηματίσει ένα σύνολο που με διασκεύαζε για πολλές ώρες.

Συνολική Βαθμολογία : 8

gamereviews.gr

Advertisements

Γράψτε την άποψη ή απορία σας. Μετά χαράς να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: