Sniper Elite 4 Review – Κυκλοφορεί για PS4, XBOX ONE, PC


Το Sniper Elite 4 είναι ένα Game τρίτου προσώπου τακτικής stealth που αναπτύχθηκε από την Rebellion Developments. Η συνέχεια του Sniper Elite III, το παιχνίδι κυκλοφόρησε για Microsoft Windows,  PlayStation 4 και Xbox One στις 14 Φεβρουαρίου 2017.

Υπήρχε πάντα κάτι γοητευτικό στα sniping βιντεοπαιχνίδια. Με ένα ισχυρό τουφέκι στο χέρι, είστε ψηλά σε έναν βομβαρδισμένο πύργο που βλέπει μια πόλη που καταλαμβάνεται από ναζί, ενώ με τα κιάλια μπορείτε να δείτε από απόσταση και ακριβώς πάνω από το κεφάλι ενός εχθρικού στρατιώτη να προχωράει κατά μήκος της καθορισμένης περιπολίας. Δεν έχει καμία αίσθηση ότι με ένα τράβηγμα της σκανδάλης, πρόκειται να στείλετε μια σφαίρα που θα περάσει μέσα από τη σάρκα και τα κόκαλα, διαμελίζοντας τη νεανική του ζωή σε μια μοναδική στιγμή που κόβει την ανάσα. Είναι από εκείνες τις στιγμές, όπου ένας άγνωστος εχθρός σας έχει αντιληφθεί και εσείς παίρνετε μια βαθιά ανάσα πριν τραβήξετε τη σκανδάλη σε ένα σπασμένο κρανίο, που κάνει το Rebellion’s Sniper Elite μια εξαιρετική περιπέτεια. Η σειρά είναι μια ολοκληρωτική παραμονή στα δέντρα και τους θάμνους αλλιώς δεν την βγάζετε εύκολα καθαρή, ωστόσο, υπάρχουν στιγμές όπου μπορείτε να ξεφύγετε με γρήγορες εκτελέσεις στο sniping αν και αυτό φαινόταν μερικές φορές πολύ δυσκίνητο.. Με το Sniper Elite 4, Rebellion όλα αυτά αλλάζουν.

Το Sniper Elite 4 είναι το πιο βελτιωμένο Game της σειράς

Το Sniper Elite 4 είναι το πιο βελτιωμένο Game της σειράς

Αυτό αρχίζει με τις ίδιες τις πίστες. Στο Sniper Elite 3, η Rebellion εγκατέλειψε τη γραμμικότητα από τα προηγούμενα Games για να ωθήσει τα πράγματα προς το καλύτερο, και το Sniper Elite 4 συνεχίζει αυτή την τάση με μεγάλη γκάμα στοιχείων. Ο μικρότερος χάρτης του Sniper Elite 4 είναι τριπλάσιος του μεγέθους του μεγαλύτερου σε σχέση με τον προκάτοχό του και αυτά τα εκτεταμένα sandboxes γεμίζουν με ανοιχτούς στόχους που μπορείτε να επιλέξετε να ολοκληρώσετε με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμείτε και με οποιαδήποτε σειρά θέλετε. Υπάρχουν επίσης ποικίλες τοποθεσίες, που διασχίζουν τα γραφικά ιταλικά τοπία στα πρόθυρα της εισβολής. Πολλά οργανωμένα στρατόπεδα με ισχυρή άμυνα εχθρών είναι μια μεγάλη πρόκληση για να επιτεθείτε.

Και αυτοί οι τεράστιοι χώροι δεν είναι μόνο μεγάλοι για χαβαλέ. Δίνουν κάτι ξεχωριστό στη πλευρά σχεδιασμού του Sniper Elite 4. Συλλεκτικά αντικείμενα και πλεονεκτικές θέσεις sniping είναι εύστοχα διακεκομμένες γύρω από κάθε χάρτη, που σας ενθαρρύνουν να εξερευνήσετε και η μακάβρια ικανοποίηση του sniping αυξάνεται δεκαπλάσια όταν είστε σε θέση να εκτελέσετε ένα headshot από απόσταση μέχρι και 400 μέτρα μακριά. Τα signature X-ray kills του Sniper Elite φέρνουν όλη τη δόξα που ψάχνετε σε ένα Game, τώρα με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες και είναι μια ιδιαίτερη απόλαυση να βλέπεις μια σφαίρα να ταξιδεύει σε αυτές τις εκτεταμένες αποστάσεις πριν συγκρουστεί με το κρανίο ενός εχθρού. Δείτε με λεπτομέρεια το καυτό μόλυβδο που ξεσπάει μέσα από τα μάτια και την εικόνα ενός μείγματος εγκεφαλικής ύλης όπως και θραυσμάτων κρανίου που διασκορπίζονται στο πάτωμα. Αυτό μπορεί να ακούγεται άγευστο, αλλά η σειρά των τρομακτικών αγώνων με τα πολύ βαριά όπλα είναι ακόμα ανεπαρκής.

Διαβάστε : Zombie Army Trilogy Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC

Η είσοδος σε αυτές τις θέσεις sniping δεν είναι η αγγαρεία που ήταν κάποτε. Υπάρχει πλέον νέες κινήσεις του πρωταγωνιστή Karl Fairburne που διευκολύνει την κυκλοφορία και τη διαμονή. Οι νέες μηχανικές κινήσεων είναι απολαυστικές και σου δίνουν την αίσθηση της βελτίωσης. Υπάρχει ένας αξιοπρεπής βαθμός κάθετης κλίσης σε κάθε χάρτη, και τώρα έχετε τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσετε, σκαρφαλώνοντας συγκεκριμένες επιφάνειες, παρακάμπτοντας τα κενά με αναρρίχηση μέσα και έξω από τα παράθυρα για να περιηγηθείτε με αυξημένη ελευθερία. Υπάρχει ακόμη η ικανότητα να εξαλείψεις μερικούς εχθρούς με stealthy ledge takedowns. Οι περιβαλλοντικοί σκοτωμοί διαδραματίζουν επίσης ένα ρόλο, είτε πρόκειται για ένα βολικό κόκκινο βαρέλι είτε για μια γέφυρα, και τα φύλλα είναι συχνά ένα ευπρόσδεκτο βοήθημα για να σας κρατήσουν μακριά από τα μάτια των περίεργων ναζιστικών ματιών.

Με τη δομή του σχεδιασμού αποστολής ανοικτού τύπου, υπάρχει επίσης μια σαφής έμφαση στον πειραματισμό. Αυτό δεν είναι ποτέ πιο προφανές από ό, τι με τη λειτουργία δύο τμημάτων κάθε στοιχείου στο οπλοστάσιό σας. Με τις συσκευές απόσπασης προσοχής, σημαίνει ότι μπορείτε να μεταβείτε ανάμεσα ρίχνοντας βράχους για να δελεάσετε τους εχθρούς σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή σφυρίχτρες που θα τους φέρουν κατευθείαν σε σας. Αυτό που είναι πραγματικά διασκεδαστικό είναι τα εκρηκτικά. Για παράδειγμα, εξοπλίστε το ναρκοπέδιο σας και ρυθμίστε το να εκραγεί μετά από ένα η δυο πατήματα. Ο πρώτος θα το δει να εκραγεί τη στιγμή που βρίσκεται εκεί, η οποία είναι ιδανική για έναν μόνο εχθρό, ενώ η δεύτερη εκρήγνυται μετά από δύο βήματα, καθιστώντας την τέλεια για να καθυστερήσει ή σκοτώσει τις ομάδες που έρχονται. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί με παγίδες είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, αρκεί να έχετε πλάνο και να τα τοποθετήσετε σωστά.

Το Sniper Elite 4 είναι η απόλαυση της σκόπευσης και εκτέλεσης από μεγάλες αποστάσεις

Το Sniper Elite 4 είναι η απόλαυση της σκόπευσης και εκτέλεσης από μεγάλες αποστάσεις

Εάν σας εντοπίσουν και οι σφαίρες αρχίσουν να έρχονται από παντού, τραβώντας το Thompson και πηγαίνοντας αργά αργά κρυμμένοι απέναντι στους αιμοδιψείς φασίστες δεν είναι τόσο βαρετό και απογοητευτικό όπως στα προηγούμενα. Υπάρχει μια ρευστότητα στον τρόπο με τον οποίο το παιχνίδι μετατοπίζεται από τη μυστικότητα στη δράση και στη αντίστροφα. Και ενώ το cover-based shooting είναι απλά καλό στην καλύτερη περίπτωση, η βιωσιμότητά του ως βρώμικο Plan Β, όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, χαίρει εκτίμησης. Κάθε στόχος ουσιαστικά καταλαμβάνει μια μεγάλη εμβέλεια χώρου σε αυτούς τους τεράστιους χάρτες. Μόλις βρεθείτε μέσα σε μία από αυτές τις εμβέλειες χώρων, μπορείτε να προκαλέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο και καταστροφή, ενώ οι υπόλοιποι εχθροί που διαπερνούν το επίπεδο δεν θα γίνουν σοφότεροι αλλά περισσότερο αγχωμένοι. Αυτό σας επιτρέπει να πάτε σε όλα τα πυροβόλα όπλα και να απολαύσετε κάθε βίαιη στιγμή, ασφαλής γνωρίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για το υπόλοιπο της αποστολής που είναι γεμάτο Ναζί σε συναγερμό. Είναι μια έξυπνη επιλογή.

Εάν θέλετε μια πιο δύσκολη πρόκληση από τον περιστασιακό εχθρό, το “αυθεντικό” περιβάλλον δυσκολίας απομακρύνει όλες τις βολικές βοήθειες και επεκτείνει τη ζωή της εκστρατείας με μια απότομη καμπύλη μάθησης. Το plot είναι εντελώς ξεχασμένο, μια στερεότυπη ιστορία του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, με έναν unhinged ναζιστικό κακοποιό, και ένα superweapon που μόνο ο Αμερικανός μας ήρωας μπορεί να σταματήσει. Ορισμένες λεπτομέρειες στα επίπεδα επιφάνειας αγγίζουν την ιταλική αντίσταση και το ρόλο της μαφίας στον πόλεμο, αλλά ποτέ δεν δίνει μεγαλύτερη έμφαση για να είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική ή ελκυστική ως ιστορία. Πέρα από τα όμορφα ιταλικά τοπία, το περιβάλλον δεν έχει κάτι το ξεχωριστό όσο θα μπορούσαμε να ελπίζουμε.

Το Multiplayer εξυπηρετεί μια πληθώρα Modes που διαδίδονται σε ανταγωνιστικές και συνεταιριστικές προσφορές. To Control ζητά από τις ομάδες να πολεμήσουν για την υπεροχή πάνω από ένα συνεχώς μετακινούμενο σημείο ελέγχου, αγνοώντας το sniper του ελεύθερου σκοπευτή. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους υπόλοιπους ανταγωνιστικούς τρόπους, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο υποθέσεις σκοπευτών. Εάν απολαμβάνετε προσεκτικά τους χάρτες με ανοιχτό μάτι για την εμφάνιση ενός εχθρικού πεδίου, τότε θα υπάρχει κάτι για να δείτε. Δεν μπορώ να πω ότι έχω απολαύσει τακτικά τα sniping σε multiplayer, οπότε θα έλεγα ότι δεν είναι για μένα το σκηνικό του Multiplayer. Η δολοφονία ενός ανθρώπινου παίκτη από την αντίθετη πλευρά ενός χάρτη εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ικανοποιητική, αλλά αυτές οι στιγμές είναι τόσο λίγες, που δεν ήταν αρκετό για να κρατήσω την προσοχή μου για πάρα πολύ καιρό.

Διαβάστε : Titanfall 2 Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC

Τα Survival fares είναι πολύ καλύτερα, καθώς μέχρι και τέσσερις παίκτες δουλεύουν μαζί για να αντέξουν όλο και πιο δύσκολες επιθέσεις εχθρών – λειτουργία à la Horde. Ως ελεύθεροι σκοπευτές, η απόσταση είναι ένα βασικό πλεονέκτημα και είναι διασκεδαστικό να βρούμε μια κατάλληλη θέση για να αναζητήσουμε καταφύγιο και να απομακρύνουμε κάθε κύμα προοδευτικά δύσκολων Ναζί. Σε μια μοναδική συστροφή, το supply box που χρησιμοποιείτε για την αναπλήρωση των πυρομαχικών σας μετακινείται επίσης σε διαφορετική θέση κάθε μερικά κύματα, αναγκάζοντάς σας να γίνετε δημιουργικοί με την τοποθέτηση των παγίδων σας και να ανακαλύψετε νέους χώρους για να βγείτε έξω. Μόλις βυθιστεί η πυρκαγιά, οι δεξαμενές και οι θωρακισμένες μονάδες, η ατμόσφαιρα μπορεί να γίνει απίστευτα τεταμένη.

Το Sniper Elite 4 είναι σαν μια φυσική εξέλιξη για αυτή τη σειρά, καθώς η Rebellion συνεχίζει να τελειοποιεί τα συστήματά της και να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις λήψεις μεγάλου βεληνεκούς κάτι που κάνει εξαιρετικά καλά. Το stealth και η μηχανική δράσης της μπορεί να είναι απλοϊκή, αλλά είναι λειτουργικές και συχνά απολαυστικές. Και οι χάρτες με την εντυπωσιακή τους κλίμακα, τους ανοιχτούς στόχους και τον έξυπνο σχεδιασμό επιπέδων συγκαλύπτουν αυτά τα διαφορετικά συστήματα σε ένα δημιουργικό και εκπληκτικό σύνολο. Εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια προβλήματα με την ασυνέπεια του AI, μια περίεργη ιστορία και κάποιο θαμπό ανταγωνιστικό multiplayer, αλλά τελικά καταλήγουμε ότι η σειρά αυτή ανταποκρίνεται στις μακροχρόνιες δυνατότητές της. Σας αρέσει το Sniper ; Αγοράστε το !

Advertisements

Γράψτε την άποψη ή απορία σας. Μετά χαράς να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: