Αποτρίχωση Lazer – Δερματολόγος Αθήνα Ελευθέριος Ιωαννίδης


Η βασική αρχή της αφαίρεσης τρίχας με λέιζερ είναι η επιλεκτική φωτοθερμόλυση (SPTL), η αντιστοίχιση ενός συγκεκριμένου μήκους κύματος φωτός και μιας διάρκειας παλμού για να επιτευχθεί η βέλτιστη επίδραση σε έναν στοχευόμενο ιστό με ελάχιστη επίδραση στον περιβάλλοντα ιστό. Τα λέιζερ μπορούν να προκαλέσουν τοπικές βλάβες με την επιλεκτική θέρμανση της σκοτεινής ουσίας-στόχου, της μελανίνης, στην περιοχή που προκαλεί την τριχοφυΐα, το θυλάκιο, ενώ δεν θερμαίνει το υπόλοιπο δέρμα. Το φως απορροφάται, έτσι η ενέργεια του λέιζερ μπορεί να απορροφηθεί από σκοτεινό υλικό στο δέρμα, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και ένταση. Αυτή η σκοτεινή ύλη, ή το χρωμοφόρο, μπορεί να είναι φυσικό ή να εισάγεται τεχνητά.

Τα λέιζερ αποτρίχωσης χρησιμοποιούνται από το 1997 και έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη «μόνιμη μείωση των τριχών» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον ορισμό της FDA, η «μόνιμη» μείωση των τριχών είναι η μακροπρόθεσμη, σταθερή μείωση του αριθμού των τριχών που αναδύονται μετά από ένα καθεστώς θεραπείας. Πράγματι, πολλοί ασθενείς υφίστανται πλήρη αναγέννηση των τριχών στις περιοχές που υπέστησαν αγωγή. Αυτό σημαίνει ότι αν και οι θεραπείες με λέιζερ σε αυτές τις συσκευές θα μειώσουν μόνιμα τον συνολικό αριθμό των τριχών του σώματος, δεν θα οδηγήσουν σε μόνιμη ολοκληρωτική αφαίρεση. Η αποτρίχωση με διοδικό Lazer δεν είναι τόσο διαδομένη στην Ελλάδα αλλά προσφέρει ποιοτικά αποτελέσματα όπως επισημαίνει ο Δρ. Ελευθέριος Ιωαννίδης.

Η αποτρίχωση με λέιζερ έχει γίνει δημοφιλής λόγω της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητάς της, παρόλο που ένα μέρος των αποτελεσμάτων εξαρτάται από την ικανότητα και την εμπειρία του χειριστή λέιζερ και την επιλογή και διαθεσιμότητα διαφορετικών τεχνολογιών λέιζερ που χρησιμοποιούνται για τη διαδικασία. Μερικοί θα χρειαστούν θεραπείες με άμεση επαφή, ειδικά σε μεγάλες περιοχές, μετά το αρχικό σετ 3-8 θεραπειών.

Επικοινωνήστε με τον Δερματολόγο για πληροφορίες.

Advertisements

Γράψτε την άποψη ή απορία σας. Μετά χαράς να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: