1,75 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες καταργήθηκαν από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google


Οι στοσελίδες που καταργήθηκαν από το ευρετήριο της Google, λόγω καταγγελιών πνευματικών δικαιωμάτων έχουν πλέον φτάσει το 1.750.000.000 μέχρι την ώρα αυτή που γράφεται το άρθρο. Ο αριθμός αυτός μπορεί να επιβεβαιωθεί από τις μετρήσεις στο τμήμα πνευματικής ιδιοκτησίας της  Google. Να θυμάστε ότι η αντιγραφή και επικόλληση κειμένων, είναι μια συχή και λάθος τακτική εταιρειών και χρηστών με καταστροφικά αποτελέσματα στο Domain Authority.

 

Για λόγους σύγκρισης θα αναφέρω, ότι επίσης ένα μεγάλο μέρος καταγγελιών λόγω δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας όπου ύστερα από έλεγχο της Google απορρίφθηκε, αγγίζει το νούμερο των 39 εκαττομμυρίων. Σε ετήσια βάση το συνολικό ποσό των αιτήσεων και καταγγελιών των  πνευματικών δικαιωμάτων έχει αλματώδη αύξηση της τάξης του 53%. Στο πλαίσιο των αναλυτικών αναφορών, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τον αριθμό κατάργησης των αιτήσεων που έλαβε η Google με την πάροδο του χρόνου.

 

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε εκκρεμείς διευθύνσεις URL, προβληματικές ή μη έγκυρες διεύθυνσεις URL, διπλές διευθύνσεις URL, και πολλά άλλα πράγματα μέσα από μια μεγάλη και αναλυτική προσέγγιση των δεδομένων σε στατιστικές που συνεχώς κάνει update  η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησής στον πλανήτη. Η Google προφανώς είναι γρήγορη στην ανταπόκριση αιτήματων, καθώς έχει παρατηρηθεί σχεδόν μηδενική αναμονή αιτημάτων από εταιρείες και χρήστες. Ακολουθήστε τους βασικούς κανόνες SEO, ώστε να πετύχετε στον μαραθώνιο του Content Marketing.

 

Διαδικασία για υποβολή αίτησης Copyright

 

Τα αιτήματα  κατάργησής Copyright  πρέπει να διαβιβάζονται από τον ιδιοκτήτη του περιεχομένου ο οποίος κατέχει την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων του υλικού. Η Google δεν θα ασχοληθεί εύκολα, ειδικότερα σε χαμηλότερης επισκεψημότητας και διασημότητας ιστοσελίδες του  διαδίκτυου για να ψάχνει παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, οπότε είναι κατανοητό ότι τα πάντα βρίσκονται στο χέρι του ιδιοκτήτη ώστε να ενημερώσει τη Google για την παράβαση και κατάχρηση των δικαιωμάτων του.

 

Μόλις η αίτηση  αποσταλεί στην ομάδα της Google, ξεκινά η διαδικασία της αναθεώρησης. Αν το αίτημα κατάργησης των πνευματικών δικαιωμάτων είναι πλήρες με λεπτομέρεια και ακρίβεια, η παραβατική διεύθυνση URL θα πρέπει να αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Συνήθως η Google ενημερώνει τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας μέσω προσωπικού μηνύματος στο search console.

 

 
————————————————————————————————————————————————————————-

Georgios Chatzitheodosiou
Georgios Chatzitheodosiou

Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου ασχολείται ενεργά με τις νέες τεχνολογίες στο κομμάτι του Software – Hardware όπως επίσης και το Internet Marketing. Υποστηρίζει και παρέχει συμβουλές σε E-Shops, ιστοσελίδες στο κομμάτι της διαχείρισης και προώθησης, όπως και στον τομέα των Social Media. Δημιουργεί How – To Tutorials τεχνολογίας όπως και Gameplay Reviews. Κατέχει όλες τις επίσημες πιστοποιήσεις της Google όπως και της Bing, της δεύτερης μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησής στον κόσμο.

Advertisements

Γράψτε την άποψη ή απορία σας. Μετά χαράς να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: