Έλεγχος Στατιστικών και επισκεψημότητας σε Blog, Site WordPress


Ο πίνακας ελέγχου στατιστικών της πλατφόρμας WordPress, δεν δίνει τα πλήρως αναλυτικά στοιχεία του Google Analytics, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αμελητέα η εικόνα που σας προσφέρει σχετικά με την επισκεψημότητα και πολλές άλλες πληροφορίες που θα δούμε παρακάτω.

Το διάγραμμα με την στατιστική αντιπροσωπεύει τις τελευταίες 48 ώρες της επισκεψημότητας με πολλά διαφορετικά εργαλεία εμφάνισης των κλικς για το τρέχον blog που έχετε, ενώ οι πιο σκούρες γραμμές δείχνουν τις προβολές σελίδων κατά τις νυχτερινές ώρες. Να σημειωθεί ότι η γραμμή εργαλείων θα εμφανιστεί μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι στο WordPress.com και δεν έχει πρόσβαση κανείς άλλος έκτος από εσάς.

 

Η πρώτη εικόνα που έχετε είναι η επισκεψημότητα σε στατιστική ανά ημέρες, εβδομάδες,μήνες. Για κάθε ημέρα ξεχωριστά αφού περάσετε με το ποντίκι από επάνω θα σας εμφανίσει καρτέλες σχετικά με τον αριθμό των δημοσιεύσεων που έγιναν εκείνη την ημέρα, όπως και και πόσα κλικς έιχατε συνολικά. Ας δούμε στη συνέχεια τι μας εμφανίζει η στατιστική :

 

Δραστηριότητα δημοσίευσης άρθρων : Απεικόνιση των δημοσιεύσεων που έχετε κάνει , που δείχνει πόσα posts έχετε ανεβάσει και πότε.
Περισσότερα views ημέρα και ώρα : Ποια ώρα της ημέρας και ποια ημέρα της εβδομάδας το site σας παίρνει τις περισσότερες προβολές.
Συνολικές δημοσιεύσεις, κλικς, και μοναδικοί επισκέπτες : Συνολικός αριθμός δημοσιεύσεων της ιστοσελίδας σας, προβολές, και  επισκέπτες, μαζί με την καλύτερη ημέρα που κερδίσατε τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.
Καθημερινά στατιστικά : Πόσα κλικς, επισκέπτες, likes και σχόλια το δέχθηκε σήμερα το site σας.
Πιο πρόσφατη δημοσίευση : Πόσα κλικς, likes και σχόλια σχετικά με την πρόσφατη δημοσίευση που έχετε κάνει. Ετικέτες και Κατηγορίες : Ο αριθμός των views που έχουν λάβει οι δημοφιλείς ετικέτες και κατηγορίες τις τελευταίες 7 ημέρες.

 

Επίσης θα βρείτε στοιχεία από συνολικά σχόλια, δημοφιλή tags, κατηγορίες όπως και τους Followers που έχετε. Να τονίσω εδώ ότι δεν μετράνε τα δικά σας κλικ στην στατιστική της επισκεψημότητας. Αν διαβαστεί σωστά μπορείτε να βγάλετε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και να κάνετε βελτιώσεις.

——————————————————————————————————————————————————–

Georgios Chatzitheodosiou
Georgios Chatzitheodosiou

Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου ασχολείται ενεργά με τις νέες τεχνολογίες στο κομμάτι του Software – Hardware όπως επίσης και το Internet Marketing. Υποστηρίζει και παρέχει συμβουλές σε E-Shops, ιστοσελίδες στο κομμάτι της διαχείρισης και προώθησης, όπως και στον τομέα των Social Media. Δημιουργεί How – To Tutorials τεχνολογίας όπως και Gameplay Reviews. Κατέχει όλες τις επίσημες πιστοποιήσεις της Google όπως και της Bing, της δεύτερης μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησής στον κόσμο.

Advertisements

2 thoughts on “Έλεγχος Στατιστικών και επισκεψημότητας σε Blog, Site WordPress

Add yours

Γράψτε την άποψη ή απορία σας. Μετά χαράς να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: