Πως θα ανέβει το site σας στη κατάταξη των μηχανών αναζήτησης το 2019

Κάθε επιχείρηση θέλει να ξέρει πόσο καιρό θέλει για να ανέβει στη κατάταξη της Google. Πόσο καιρό παίρνει το SEO για να φέρει αποτελέσματα ; Η απάντηση δεν είναι απλή, γι αυτό συνεχίστε να διαβάζετε. Πιθανότατα έχετε δει ιστοσελίδες που προωθούν πακέτα όπως “Μπείτε στην κορυφή της μηχανής αναζήτησης Google” υποσχόμενες να οδηγήσουν την επιχείρησή σας στο # 1 της κατάταξης μόνο μόνο με 100 ή 200 ευρώ. Ξέρετε, εκείνοι με τα φανταχτερά πανό και τα χιλιάδες pop-up παράθυρα που αμέσως παγώνουν το πρόγραμμα περιήγησης. Όλοι υπόσχονται να παραδώσουν “Top of Rankings SERP από την μέρα στην άλλη!” Δυστυχώς, όλες αυτές οι προσφορές είναι απάτη. Είναι το ισοδύναμο των απατεώνων του 21ου αιώνα που προσπαθούν να πάρουν τα χρήματά σας. Ακόμη χειρότερα από αυτό – όχι μόνο δεν λειτουργούν, αλλά χρησιμοποιώντας ύπουλες πρακτικές SEO μπορούν να βλάψουν την επιχείρησή σας.

Χρησιμοποιώντας ανήθικες πρακτικές SEO (ή προσλαμβάνοντας κάποιον που το κάνει για λογαριασμό της εταιρείας σας) μπορεί να τιμωρηθεί ο ιστότοπός σας από οποιοδήποτε σύστημα κατάταξης αναζήτησης. Και αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει την εμφάνιση του ιστότοπού σας σε οποιαδήποτε από τις σελίδες αναζήτησης. Έχω αναφερθεί αναλυτικά σχετικά με τα ρεαλιστικά πακέτα SEO.

Ακούγεται σοβαρό, σωστά;

Αν θέλετε να μπείτε στην κορυφή της Google το 2019, είναι περίπλοκο.

Κατανόηση του αλγόριθμου για την ταξινόμηση λέξεων-κλειδιών

Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική, ακόμη και στον ίδιο κλάδο. Το Google Page Rank πλέον δεν λειτουργεί, τουλάχιστον η δημόσια έκδοση. Η Google εξελλίσεται συνεχώς και η άνοδος στις πρώτες θέσεις είναι μια δύσκολη διαδικασία. Πλέον υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες μέσα από τους οποίους οι αλγόριθμοι της Google αξιολογούν μια ιστοσελίδα. (Οι αλγόριθμοι είναι ένας φανταστικός τρόπος να λέμε “σύνολα κανόνων που χρησιμοποιούνται για υπολογισμούς και διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων από υπολογιστές.”) Η Google χρησιμοποιεί αυτούς τους αλγόριθμους σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του Google RankBrain (που ενημερώνεται σχεδόν συνεχώς) για τη μέτρηση σχετικών δεδομένων σχετικά με τους ιστότοπους. Στη συνέχεια αναλύει τα δεδομένα αυτά για να ταξινομήσει παρόμοιες ιστοσελίδες από το υψηλότερο στο χαμηλότερο σε σχέση με το οποίο θα εμφανιστεί πρώτα στις σελίδες μηχανών αναζήτησης και ταξινομήσεων.

Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν τα δεδομένα του ιστότοπού σας με τον αλγόριθμο της Google για να ανεβαίνουν στην κορυφή.

Λοιπόν, ας μιλήσουμε για το πώς να το κάνουμε αυτό.

Πώς η Google βρίσκει τον ιστότοπό σας

Πρώτον, θα ήταν χρήσιμο να εξηγήσουμε πώς η Google βρίσκει ιστότοπους που κατατάσσονται στις σελίδες της μηχανής αναζήτησης. Δημιουργούν και αναπτύσσουν ειδικά προγράμματα που ονομάζονται “bots” (ονομάζονται επίσης “αράχνες”) για να ανιχνεύσουν εκατομμύρια ιστοσελίδες (και τις σελίδες και τις δημοσιεύσεις τους) κάθε μέρα. Αυτά τα bots συλλέγουν και καταγράφουν όλα τα δεδομένα ενός δικτυακού τόπου και τα προσθέτουν σε ένα ευρετήριο ολόκληρου του παγκόσμιου ιστού. Αυτά είναι μερικά απασχολημένα bots. Δεδομένου ότι είναι τόσο απασχολημένα, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες στον ιστότοπό σας είναι όσο το δυνατόν ακριβείς και πιο εύκολες.

Θέλετε το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας να περιέχει όλες τις σχετικές λέξεις-κλειδιά και φράσεις που σχετίζονται με την επιχείρησή σας και τους όρους αναζήτησης που θέλετε να κυριαρχήσετε στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Όταν οι χρήστες πραγματοποιούν αναζήτηση, αυτό που κάνουν είναι να ψάξουν στο ευρετήριο των πληροφοριών Google για όλους τους ιστότοπους που έχει ανιχνεύσει στον ιστό.

Διαβάστε αναλυτικά.