Γιατί είναι το Social SEO σημαντικό στα οργανικά αποτελέσματα ;

Ο αντίκτυπος που έχουν τα Social Shares στον συνολικό αλγόριθμο αναζήτησης συνεχίζει να αυξάνεται καθώς η αναζήτηση γίνεται πιο εξατομικευμένη. Μεγάλα ποσά κοινωνικών μετοχών υποδεικνύουν ότι ένας μαζικός αριθμός ανθρώπων όχι μόνο βρήκε αυτό που έψαχναν στον ιστότοπό σας, αλλά επίσης άρεσε πολύ το site σας για να το μοιραστεί με άλλους. Δείχνει επίσης στις μηχανές αναζήτησης και τους επισκέπτες ότι η ιστοσελίδα σας είναι ενημερωμένος και ότι επενδύει σε μια θετική εμπειρία χρήστη.

Η Google, η πιο χρησιμοποιημένη μηχανή αναζήτησης, επιβεβαίωσε τη χρήση της παρακολούθησης των κοινωνικών μέσων ή των «κοινωνικών σημάτων» στις ταξινομήσεις SEO. Το Google+ είναι χτισμένο γύρω από αυτή τη λειτουργία.

Σήμερα, όχι μόνο οι κοινωνικές συστάσεις εμφανίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης Google, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι εκτοπίζουν αποτελέσματα που θα εμφανίζονταν με βάση το παραδοσιακό SEO. Και ότι η εξουσιοδότηση του συγγραφέα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζει το παραδοσιακή SEO.

Ας δούμε τι έχει να πει το Bing στο Twitter:

Εξετάζουμε την κοινωνική αρχή ενός χρήστη. Εξετάζουμε πόσα άτομα ακολουθείτε, πόσοι σας ακολουθούν και αυτό μπορεί να προσθέσει λίγο βάρος σε μια λίστα στα κανονικά αποτελέσματα αναζήτησης.

H έκδοση Google στο Twitter:

Ναι, χρησιμοποιούμε [tweeted links και RTs] ως σήμα. Χρησιμοποιείται ως σήμα στις οργανικές και ειδησεογραφικές μας κατατάξεις. Το χρησιμοποιούμε επίσης για να ενισχύσουμε τα γενικά μας νέα, επισημαίνοντας πόσοι άνθρωποι μοιράζονται ένα άρθρο.

Το Bing στο Facebook είπε:

Ναί. Εξετάζουμε τους κοινόχρηστους συνδέσμους που έχουν επισημανθεί ως “Όλοι” και τους συνδέσμους που μοιράζονται από τις Facebook fan pages.

Η Google είπε:

Αντιμετωπίζουμε τους συνδέσμους που μοιράζονται στις σελίδες του Facebook το ίδιο με τους επεξεργαστές tweeted. Δεν έχουμε προσωπικά δεδομένα τοίχου από το Facebook.

Με βάση τις απαντήσεις τους, μπορείτε να υποθέσετε ότι τα κοινωνικά μέσα παίζουν ρόλο στην επίδραση των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης, δίνοντας προτίμηση βάσει της εξουσίας του δημιουργού και του αριθμού των περιπτώσεων που ένα περιεχόμενο μοιράζεται σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Στην τρέχουσα υλοποίηση της Κοινωνικής αναζήτησης Google, το περιεχόμενο που μοιράζεται στις επαφές του Facebook λαμβάνει προνομιακές θέσεις στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, καθώς και μια εικόνα του ατόμου που την μοιράστηκε. Με την αύξηση της κοινωνικής απόδειξης αυτών των αποτελεσμάτων, η Google αυξάνει τις πιθανότητες ότι αυτό το περιεχόμενο θα λάβει κλικ.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το παραδοσιακό SEO σιγά σιγά ξεθωριάζει όταν το συγκρίνετε με τους νέους δείκτες κοινωνικής βελτιστοποίησης. Έτσι, αν δεν είστε ακόμα ενεργός στον κόσμο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, θα πρέπει να αρχίσετε να τρέχετε να προλάβετε τις εξελίξεις.

Το viral περιεχόμενο είναι σαν τη μαζική υποστήριξη του κοινού. Κάθε μετοχή, όπως το twitter, +1, συνδρομή και pin, σημαίνει μια ακόμα έγκριση για τον ιστότοπό σας, αυξάνοντας συγχρόνως το κοινωνικό σας κεφάλαιο και την αξιοπιστία αναζήτησης. Αποκτώντας ένα τεράστιο ποσό κοινωνικών μετοχών, δεν ενισχύετε μόνο τα σήματα προς το SEO και την προβολή του ιστοτόπου σας αλλά δημιουργείτε επίσης περιεχόμενο με αξία για την πελατειακή σας βάση.